O epavă veche de un secol, deplasată de intemperii, în amonte de Cascada Niagara

Epava unui vas care a eşuat în amonte de Cascada Niagara în urmă cu mai mult de un secol s-a deplasat pe o distanţă de câteva zeci de metri din cauza intemperiilor recente, au anunţat într-un mesaj video administratorii acestui sit natural şi turistic aflat la graniţa dintre Canada şi Statele Unite, informează AFP, citată de Agerpres.

„Credem că a avansat aproximativ 50 de metri în aval faţă de amplasamentul său original”, a declarat Jim Hill, un reprezentant al Niagara Parks, într-o înregistrare video distribuită pe Twitter. „De asemenea, epava s-a aplecat pe o parte”, a adăugat el.

Ploile abundente şi vânturile puternice care s-au abătut asupra acelei regiuni joi seară au contribuit la deplasarea acelui colos din fier ruginit, potrivit unor companii mass-media locale.

Cunoscută sub denumirea „Iron Scow”, epava în cauză reprezintă un element emblematic pentru Cascada Niagara, după ce vasul a naufragiat între stâncile de pe coasta canadiană în anul 1918, la 600 de metri în amonte faţă de celebra cascadă naturală, în urma unei tentative de remorcare.

„Totul pare să fie securizat pentru moment, totuşi, în caz de vreme rea, epava ar putea să se deplaseze şi mai mult”, a declarat CEO-ul Niagara Parks, David Adames, pentru postul de televiziune CBC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here