Mircea Cărtărescu: „Merg la vot. Încă se poate întâmpla un coșmar”

mircea cartarescu
Foto: Facebook

Mircea Cărtărescu a postat, sâmbătă seara, un mesaj pe Facebook prin care îi îndeamnă pe români să meargă la vor. „Încă se poate întâmpla un coșmar”, a scris acesta.

Aici poți consulta prezența la vot în diaspora, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale 2019

„Merg mâine la vot. Nu doar pentru că e un drept constituțional și-o datorie morală, ci și pentru că situația nu e deloc tranșată deocamdată. Încă se poate întâmpla un coșmar care să ne-arunce înapoi în căsuța unu. Doar votul nostru masiv îi poate scoate definitiv din joc și din istorie”, a scris Mircea Cărtărescu pe Facebook.

La primul tur al alegerilor prezidențiale 2019, scriitorul spunea că: „N-am să votez duminica asta nici cu entuziasm, nici cu inima împăcată. Am să votez o direcţie, nu un om”.

După alegeri, Cărtărescu afirma că a votat cu Dan Barna, candidatul USR-PLUS: „Am votat cu Dan Barna nu pentru ce este, ci pentru ce nu este: nu e reprezentant al USL, ăsta este lucrul esenţial pentru mine. Apoi, mi-am dorit un tur al doilea cu oameni decenţi intelectual, sau măcar fluenţi în limba română. Într-un fel ar fi arătat confruntarea Barna-Iohannis, altfel o să fie Dăncilă-Iohannis. Dar, chiar dacă n-a fost cum am vrut eu, nu cred că trebuie să fim pesimişti: harta electorală s-a schimbat mult în ultimii ani şi forţele retrograde au pierdut teren. Cum au spus-o mulţi înaintea mea, lupta continuă”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here