Un nou caz de cruzime față de animale stârnește indignare. De această dată, victima este un cal al unor romi din județul Suceava, salvat de o femeie de la o asociație pentru protecția animalelor care l-a răscumpărat cu 1.000 de lei, de față cu poliția și după ce veterinarul din localitate a refuzat să intervină.

Potrivit Monitorul de Suceava, o persoană din Vicovu de Sus i-a anunțat pe voluntarii de la Asociația „Casa lui Patrocle” că a văzut la un grup de romi din localitate un cal grav rănit. O reprezentată a asociației, Roxana Ciornei, a intervenit pentru a salva animalul, dar s-a văzut pusă într-o situație complicată din cauză că medicul veterinar din localitate nu a vrut să vină la fața locului și să constate actul de cruzime față de animal.

Romii trăgeau de calul rupt la piept să-l ia și să-l ducă la abator, acolo era destinația și rostul de ceva bani, căci după spusele lor – nu mai era bun de nimic, nici să tragă, dar nici de veterinar n-aveau bani. Romii susțineau că animalul a ieșit din grajd noaptea și s-a izbit într-o mașină, provocându-și urâta rană. Nu credem să fi fost așa, însă nici nu mai contează așa de mult asta”, au declarat pentru sursa citată reprezentanții asociației.

Polițiștii de la Vicovu de Sus i-au identificat pe romi și s-au dus la domiciliul lor, unde au găsit și calul.

Marea problemă a acestui caz este legată de lipsa de colaborare a medicului veterinar.

Am sunat medicul veterinar de la circa din Vicovu de Sus să vină la fața locului și să acorde un minim de îngrijiri medicale unui cal ce sângera de ore întregi, și, culmea, fusese sunat și de un inspector de la Direcția Sanitar Veterinară Suceava să vină acolo. Răspunsul domnului veterinar a fost: Păi cine sunteți voi să mă chemați acolo și să îmi dați ordine? Cine suntem? Oameni normali, ca oricare alții, care v-am cerut sprijin să ajutați un cal tăiat la gât, și v-ați bătut joc de noi, ăștia suntem”, a declarat Roxana Ciornei.

Deși cu polițiștii de față, calul nu a putut fi confiscat, în lipsa constatării unui medic veterinar.

Singura soluție a fost cumpărarea calului cu 1.000 de lei.

Calul a fost spălat, tratat, operat, cusut și cazat în condiții bune, la o herghelie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here