O femeie din Iran a murit de infarct în timp ce aștepta să fie executată

O femeie din Iran condamnată la moarte pentru că și-a ucis soțul a murit în urma unui infarct în timp ce aștepta să fie executată, însă trupul ei tot a fost spânzurat, astfel încât mama victimei să poată privi și să se simtă răzbunată.

Zahra Ismaili aștepta să fie spânzurată, miercurea trecută, pentru uciderea soțului ei, un agent superior din Ministerul Informațiilor, pe care îl acuzase de comportament abuziv, potrivit de New York Post, care citează The Times of London.

Avocatul femeii, Omid Moradi, a insistat că Zahra Ismaili a acționat în legitimă apărare atunci când și-a ucis soțul, pentru a se salva pe ea și pe copiii ei, arată UK Times.

Femeia a murit de inimă după ce a fost obligată să urmărească executarea prin spânzurare a 16 bărbați, potrivit unui mesaj al avocatului ei, Omid Moradi, difuzat de ziarul britanic și Iran Human Rights Monitor (HRM).

”Inima Zahrei s-a oprit și a murit înainte de a fi dusă la spânzurătoare”, ar fi scris Moradi, spunând că, oficial, cauza decesului a fost un ”stop cardiac”.

”I-au spânzurat trupul neînsuflețit, iar mama soțului ei, Fatemeh Asal-Mahi, a lovit personal scaunul de sub picioare, astfel încât să poată vedea cadavrul norei sale pe spânzurătoare chiar și câteva secunde”, a scris el într-un mesaj, care, ulterior, a fost șters, conform presei locale.

Cadavrul a fost spânzurat în zori la închisoarea Rajai Shahr, o închisoare dură din Karaj, o suburbie a capitalei Teheran.

Republica Islamică a pus în aplicare multe pedepse cu moartea în ultimele săptămâni, dar executarea într-o singură zi a 17 persoane este extremă chiar și conform standardelor Iranului, menționează ziarul britanic.

Ismaili este doar una dintre cele trei femei care au fost ucise săptămâna trecută. Până acum, 114 femei au fost executate sub mandatul președintelui iranian Hassan Rouhani, care a început în 2013, potrivit HRM Iran.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here