O firmă lansează baloane în cursa turismului spațial. Cât va costa o excursie cu balonul în stratosferă

Baloanele intră în cursa turismului spațial. O companie și-a anunțat intenția de a oferi experiența unui zbor către stratosferă în cel mai lin, silențios și, nu în ultimul rând, ecologic mod posibil. O capsulă cu ferestre de jur împrejur va fi purtată de un balon umplut cu heliu.

Un bilet va costa 50.000 de dolari, mult mai puțin decât o excursie cu Virgin Galactic și Blue Origin.

Zborurile ar urma să înceapă în 2024.

Ryan Hartman – fondator World View: Ceea ce cred că îi va uimi cel mai mult pe oameni este cât de lin este zborul, cât de liniștitor este că urci cu 19 km/h și să vezi cum încet-încet se extinde priveliștea asupra Pământului. Nu cred că există un mod mai pașnic de a te ridica deasupra planetei. Începi să vezi Pământul fără granițe, fără rase, să-l vezi ca pe un organism viu.

Ryan Hartman – fondator World View: Tehnologia noastră face asta într-un mod prietenos cu Pământul. Dacă te lansezi către limita spațiului cosmic într-o rachetă ca să vezi Pământul nu cred că vei avea o contribuție pozitivă. Abordarea noastră este foarte diferită în toate aspectele ei. Ceea ce noi nu oferim este imponderabilitatea. Dar, în opinia noastră, imponderabilitatea distrage atenția de la întreaga experiență de a vedea curbura Pământului, de a vedea frumusețea și fragilitatea planetei. Despre asta este experiența pe care o oferim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here