O icoană a rămas aproape intactă – descoperirea pompierilor dupa ce focul a distrus complet o casă din Botoșani

Sursa foto: Facebook

O icoană a rămas intactă în urma unui incendiu care a distrus complet joi, 11 august o casă din localitatea Coştiugeni din comuna Albeşti, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, scrie ziare.com.

ISU Botoşani a precizat că icoana a fost găsită de pompieri după ce au stins incendiul de la locuinţa unei bătrâne în vârstă de 87 de ani, într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: ISU Botosani Facebook

„O icoană cu Sfânta Fecioara Maria şi Pruncul Iisus a rămas aproape intactă după ce focul a mistuit totul în jur. Mai ales acum, când se apropie sărbătoarea Sfintei Maria, să o privim ca un semn că toate problemele pot fi depăşite şi să sperăm că bunica Elena din satul Coştiugeni…cu ajutorul semenilor, va reuşi să depăşească acest moment dificil”, au transmis reprezentanţii ISU.

Casa bătrânei din localitatea Coştiugeni a fost distrusă complet în urma unui incendiului.

Femeia de 87 de ani, nu se afla în locuinţă în momentul declanşării incendiului.

„Când a izbucnit incendiul, proprietara, în vârstă de 87 de ani, nu era în casă. Alarma a fost dată de un nepot, care locuieşte în aceeaşi gospodărie. La faţa locului s-au deplasat, în cel mai scurt timp timp, două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, dar şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Albeşti, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că locuinţa ardea ca o torţă şi exista pericolul de propagare a flăcărilor la alte două anexe din gospodărie”, au precizat oficialii ISU.

Incendiul a pornit, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă lăsată nesupravegheată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here