O jurnalistă de la Antena 3, cu COVID, cere autorităților să o lase la înmormântarea mamei sale

Jurnalista Loredana Chimoiu, de la Antena 3, le cere autorităţilor să-i permită participarea la înmormântarea mamei, în condițiile în care jurnalista este infectată cu cornavirus, dar asimptomatică.

Mama acesteia a murit de Covid-19. “O jumătate de oră, cu combinezon, mască şi vizieră, rămânând doar în maşina personală,” acestea sunt solicitările adresate de corespondenta Antenei 3 în județele Olt și Dolj, potrivit documentului postat pe Facebook.

Cererea integrală adresată Pefecturii Județului Doj și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:

  • „Subsemnata Popescu Loredana (Chimoiu) avand in vedere comunicarea Dsp inregistrata sub nr 18779/04.11.2020, solicit sa dispuneti emiterea avizului privind suspendarea temporara a masurii izolarii pentru o durata de 30 minute,in intervalul orar 14,00 – 14,30 in data de azi, 05.11.2020, pentru subsemnata in vederea partciparii la inmormantarea mamei, Chimoiu Florența.
  • Mentionez urmatoarele: ma voi deplasa de la domiciliu cu masina personala, cu combinezon, masca, viziera si nu voi parasi autovehiculul propriu.
  • Voi asista la o parte din ceremonial doar din autovehicul si nu voi lua contact cu nicio persoana participanta.
  • Precizez ca masura dispusa ieri de DSP este abuziva, nelegala si de rea credinta , mai ales ca la nivel national au mai existat derogari de la masura izolarii pentru astfel de situatii particulare.
  • Mai mult, precizez ca DSP DOLJ a actionat abuziv in cazul subsemnatei, avand in vedere faptul ca sunt asimptomatica, iar riscul de transmitere a bolii este redus, neexistand incarcatura virala care sa permita transmiterea bolii. Fac precizarea ca medicul epidemiolog de serviciu nu poate stabili in situatia subsemnatei un anume grad de contagiozitate a bolii intrucat starea mea de sanatate este perfecta, fiind asimtomatica, nu am fost nici macar intrebata de acesta in ce stare ma aflu, fiind emis astfel un aviz negativ nesustinut de probatorii ori de date certe care sa reflecte acest nivel.
  • Ma adresez cu aceasta solicitare doarece institutia dvs poate superviza prin emiterea unui acord, peste refuzul Dsp aceasta solicitare pertinenta.
  • Mentionez ca intre mine și mama mea a existat o legatura puternica. Mama mea a luat virusul din spital, a murit pentru ca in unitățile sanitare din Craiova nu sunt stabilite de către DSP circuite sigure, iar din cauza asta mor atât pacienți cât și cadre medicale. Este inuman sa nu mi se permită nici măcar sa-mi conduc mama pe ultimul drum.
  • Fac precizarea ca sunt o persoana deplin responsabila , m-am testat din proprie initiativa si ma oblig ca, in situatia aprobarii cererii, sa respect intocmai obligatiile legale.
  • In drept, invoc dispozitie Constitutiei Romaniei, coroborate cu dispozitiile legale incidente.
  • Multumesc pentru înțelegere”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here