O platformă online care oferă informaţii despre căile navigabile din 13 ţări, disponibilă din 29 septembrie

Sursa: Pixabay

Din 29 septembrie este disponibilă o platformă online care oferă informaţii despre căile navigabile din 13 ţări. Utilizatorii pot afla în mod gratuit situaţia reală a traficului şi blocajele pe ruta lor de navigaţie, anunță News.ro.

Autoritatea Navală Română (ANR) a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că România, prin intermediul ANR, alături de Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Franţa, Germania, Ungaria, Luxemburg, Ţările de Jos, Serbia şi Slovacia a proiectat un sistem transfrontalier de comunicaţii care înseamnă de fapt un ghişeu unic pentru toate informaţiile relevante legate de căile navigabile şi trafic, combinand datele din 13 ţări pe o singură platformă, www.eurisportal.eu.
“Pentru comandanţi şi partenerii logistici, informaţiile actualizate sunt indispensabile pentru planificarea eficientă a rutei şi a călătoriei. Accesul la informaţii statice şi dinamice care oferă 24/7 o imagine actuală a situaţiei căilor navigabile este de o mare importanţă. Utilizatorii pot colecta în orice moment informaţii despre situaţia  reală a traficului şi blocajele severe pe ruta lor de navigaţie, care constituie principala cauză a întârzierii călătoriilor. Platforma EuRIS, realizată cu fonduri europene, pune la dispoziţie servicii de informare personalizate pentru întreaga rută pe care un comandant intenţionează să o utilizeze”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, utilizatorii căilor navigabile interioare pot aduce chiar ei o contribuţie majoră la succesul EuRIS şi astfel pot profita şi mai mult de pe urma platformei.
Astfel, pe lângă informaţiile publice partajate de cele 13 autorităţi de căi navigabile, comandanţii şi transportatorii aleg entităţile care pot avea acces la datele lor.
“De exemplu, un comandant poate să transmită clientului său poziţia navei  sau chiar îi poate permite să urmărească întreaga călătorie. Mediul protejat EuRIS se asigură că proprietarul informaţiilor este întotdeauna cel care hotărăşte cui şi pentru cât timp acordă accesul la acestea”, a mai precizat Autoritatea Navală Română.
Platforma EuRIS  (Serviciile europene de informare fluvială),  este disponibilă gratuit începând de joi, şi include cele şapte coridoare navigabile principale: Rin, Dunăre, Elba, Moselle, Dunkerque- Scheldt, Amsterdam-Anvers-Liege, Amsterdam-Anvers- Bruxelles.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here