O rachetă spaţială s-a prăbuşit în China după ce a fost lansată în mod accidental

Sursa foto: mil.in.ua

O rachetă spaţială s-a prăbuşit în centrul Chinei după ce a fost lansată în mod accidental în timpul unui test realizat duminică, informează DPA, citată de Agerpres.

Racheta Tianlong-3, dezvoltată de compania aerospaţială chineză Space Pioneer, s-a prăbuşit într-o regiune deluroasă din provincia Henan din centrul Chinei şi a explodat după impactul cu solul.

„Din cauza unei defecţiuni structurale a conexiunii dintre corpul rachetei şi platforma de testare, prima treaptă a rachetei s-a desprins de rampa de lansare”, a precizat compania Space Pioneer într-un comunicat de presă.

„După lansare, computerul de bord a fost închis automat, iar racheta a căzut în munţii cu văi adânci la 1,5 kilometri sud-vest de platforma de testare. Corpul rachetei a căzut pe munte şi s-a dezintegrat”, a adăugat compania chineză.

Space Pioneer, cunoscută şi sub numele Beijing Tianbing Technology, a precizat că nicio persoană nu a fost rănită în urma acestui accident.

Tianlong-3, considerată un rival potenţial al rachetei Falcon 9 a companiei americane SpaceX, este un lansator de mari dimensiuni şi cu combustibil lichid, conceput pentru a contribui la construirea reţelei de internet prin satelit a Chinei.

Moscova anunță că a distrus 36 de drone lansate de Ucraina în vestul Rusiei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here