O tânără din Vaslui a fost decorată de Regele Spaniei. Povestea ei impresionantă

FOTO: vremeanoua.ro

Tânăra a fost decorată de regele Spaniei pentru activitatea avută în timpul pandemiei. Povestea sa impresionantă în afara României a început încă de la vârsta de 19 ani.

O tânără din judeţul Vaslui a fost decorată de regele Spaniei cu medalia Ordinul Meritului Civil, alături de alţi cetăţeni anonimi care au avut un rol fundamental pe perioada pandemiei, pe teritoriul Spaniei.

Mihaela are 32 de ani, lucrează într-o farmacie şi face voluntariat la Crucea Roşie. Regele Felipe VI i-a acordat medalia Ordinului Meritului Civil cu ocazia celei de-a şaptea aniversări a domniei sale într-o ceremonie desfăşurată în Palat Real din Madrid, scrie vremeanoua.ro.

„O zi pentru recunoaştere şi recunoştinţă faţă de oamenii care, cu munca lor zilnică, efortul şi dăruirea lor, aproape întotdeauna în tăcere, servesc în mod exemplar societatea din care fac parte”, a spus regele Felipe VI la începutul ceremoniei.

Mihaela trăieşte de 14 ani în Spania, după ce la vârsta de 19 ani a plecat dintr-o comună din Vaslui, împreună cu un unchi care muncea deja acolo. A reuşit să îşi deschidă propriul bar, iar între timp a obţinut permisul pentru toate categoriile de vehicule.

A aflat despre activitatea de voluntariat la Crucea Roşie spaniolă şi s-a înscris la cursurile de transport medical auxiliar. A fost voluntar pentru Crucea Roşie, apoi, timp de 3 ani, a fost şefa Departamentului de Ajutor şi Urgenţe al Adunării Regionale Tierra de Barros. În timpul pandemiei, ea a continuat ca şofer voluntar pe ambulanţă. „Cel mai rău lucru a fost să văd oamenii plângând pe stradă”, a spus Mihaela.

Tânăra spune că s-a vaccinat cu AstraZeneca şi a recomandat tuturor scepticilor să o facă, în ciuda tuturor zvonurilor negative pe care le citesc în mediul online.

1 COMENTARIU

  1. Felicitări!!..Bine că mai avem si astfel de știri care ne bucură…
    În țară rumania normală n-am văzut încă voluntari să facă așa ceva, nenorociții ăștia din sistemul sanitar așteaptă numai bani, vaucere…n-am văzut un cadru medical ca face acțiune de voluntariat!!..d-aia suntem ultimii în europa…rusine!!..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here