VIDEO | O ursoaică cu puiul ei au fost împușcați de soldați ruși, după ce s-au urcat pe un submarin nuclear

Marina rusă se apără în fața unui val de critici pe social-media, apărut după ce membrii echipajului unui submarin nuclear rusesc au împușcat un pui de urs și pe mama lui. Animalele se urcaseră pe submarinul acostat într-un port din Kamceatka. Soldații ruși au ținut să filmeze momentul, pe care l-au aclamat, spunând „Așa te lupți cu urșii în Kamceatka!”, fapt care i-a făcut pe cei care au vizionat clipul în presă și pe rețelele sociale să îi califice drept „animale”, scrie BBC. 

Se pare că un instructor de vânătoare a fost chemat să „neutralizeze animalele sălbatice”.

Sute de utilizatori de social media au acuzat marina rusă de cruzime inutilă, după ce au văzut un videoclip postat de soldați.

Animale!” și „Întreaga esență a Rusiei într-un singur videoclip” au fost câteva dintre comentarii.

Filmările au fost publicate pe 8 noiembrie, deși nu este clar când a avut loc incidentul.

Incidentul i-a obligat pe șefii Flotei din Pacific a Marinei Rusești să dea explicații, susținând că nu exista altă soluție în afara uciderii animalelor. 

Un canal de știri afiliat armatei rusești a susținut pe canalul Telegram că era neapărată nevoie să fie executați cei doi urși pentru că mama ursoaică ar fi fost foarte slăbită și ar i murit oricum. În imagini se vede însă că ursoaica avea dimensiuni normale pentru specia sa. 

Între 10 000 și 14 000 de urși bruni trăiesc în Kamceatka. Se hrănesc cu rădăcini, fructe și miere, dar pot să atace oamenii atunci când se simt amenințați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here