Obiectivele României la Summitul NATO, aprobate de CSAT

Sursa: presidency.ro

CSAT a aprobat, joi, obiectivele României la Summitul NATO din acest an, printre care necesitatea ca Summitul să permită reconfirmarea solidităţii unităţii transatlantice, să înregistreze progrese decisive în consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare şi să marcheze o angajare sporită politică şi practică faţă de Ucraina, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat oficial, agenda discuţiilor din cadrul şedinţei CSAT a fost consistentă, axată pe teme de interes prioritar din perspectiva mediului de securitate şi a priorităţilor de acţiune pentru România.

”Au fost trecute în revistă obiectivele prioritare ale României pentru Summitul NATO de la Washington, D.C. din 9-11 iulie 2024, fiind evidenţiată necesitatea ca Summitul să permită reconfirmarea solidităţii unităţii transatlantice, să înregistreze progrese decisive în consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare, pe linia celor decise la reuniunile de la Madrid şi Vilnius, dar şi să marcheze o angajare sporită politică şi practică faţă de Ucraina, în paralel cu menţinerea angajamentului pentru partenerii vulnerabili şi pentru interacţiunea cu partenerii globali”, se arată în informarea Consiliului.

La finalul discuţiilor pe această temă, membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării au aprobat obiectivele României la Summitul NATO din acest an, mai anunţă comunicatul.

CSAT: Ţara noastră va prelua funcţia de comandant al operaţiei EUFOR Althea, în teatrul de operaţii din Bosnia şi Herţegovina

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here