Oficial american: „Este doar o chestiune de timp” înainte ca Joe Biden să viziteze Ucraina

„Este doar o chestiune de timp” înainte ca Joe Biden să viziteze Ucraina, a declarat Adam Schiff, preşedintele Comitetului de Informaţii al Camerei Reprezentaţilor din SUA, pentru CNN, potrivit News.ro.

„O vizită prezidenţială este ceva aflat în considerare, dar doar o chestiune de cât de curând va fi fezabil”, a spus el.

Duminică, preşedintele Parlamentului SUA, Nancy Pelosi, a devenit cel mai înalt oficial american care s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskii la Kiev de la începutul invaziei Rusiei la sfârşitul lunii februarie.

Delegaţia Camerei a discutat despre priorităţile lui Zelenski pentru următoarea fază a războiului, care este concentrată în estul ţării, după ce forţele ruse s-au retras din jurul capitalei, şi despre cererea lui Biden pentru un pachet de ajutor de 33 de miliarde de dolari pentru Ucraina, a spus Schiff:

„Am vrut să discutăm cu el, în cadrul acestei vizite cu adevărat vaste, care este prioritatea în ceea ce priveşte armele de care are nevoie, ce altă asistenţă are nevoie”, a spus Schiff.

„Am trecut printr-o discuţie detaliată despre următoarea fază a războiului. Se trece de la o fază în care ucrainenii fac ambuscadă tancurilor ruseşti — a fost o luptă apropiată — la lupta mai mult la distanţă folosind artileria cu rază lungă, iar asta schimbă natura a ceea ce are nevoie Ucraina pentru a se apăra”, a spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here