Oficial american: Rusia foloseşte cartuşe vechi de 40 de ani

Rusia apelează la muniţie veche de zeci de ani, cu rate de eşec ridicate, în timp ce îşi epuizează stocurile pentru a duce la bun sfârşit invazia de aproape 10 luni din Ucraina, a declarat luni un înalt oficial militar american, citat de Reuters, potrivit News.ro.

„Ei au scos din stocul de muniţie îmbătrânită (al Rusiei), ceea ce indică faptul că sunt dispuşi să folosească acea muniţie mai veche, dintre care unele au fost produse iniţial în urmă cu mai mult de 40 de ani”, a declarat oficialul,  sub rezerva anonimatului.
Statele Unite acuză Rusia că apelează la Iran şi la Coreea de Nord pentru mai multă putere de foc, în timp ce îşi epuizează rezervele obişnuite de muniţie.
Înaltul oficial militar american a apreciat că Rusia îşi va epuiza stocurile de muniţie complet utilizabile până la începutul anului 2023 dacă nu va recurge la furnizori străini şi la stocuri mai vechi.
„Evaluăm că, la ritmul de tragere pe care Rusia l-a folosit, Rusia şi-a folosit muniţia de artilerie şi de rachete în ceea ce priveşte ceea ce am numi muniţie de artilerie şi de rachete complet utilizabilă. Probabil că ar putea face acest lucru până la începutul anului 2023”, a declarat oficialul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here