Oicial OPEC: „Perspectiva primei jumătaţi a anului 2021 este foarte amestecată”

Sursa: Pixabay

OPEC anticipează numeroase riscuri care ar putea duce la scăderea preţurilor petrolului în prima jumătate a anului 2021, a declarat duminică secretarul general al organizaţiei, Mohammad Barkindo, înaintea unei reuniuni de luni a marilor producătorilor de petrol, între care şi Rusia, la care vor discuta nivelul producţiei în luna februarie, transmite Reuters, preluat de News.ro.

”Pe fondul semnelor promiţătoare, perspectiva primei jumătaţi a anului 2021 este foarte amestecată şi există încă numeroase riscuri care trebuie gestionate”, a spus Barkindo.

Acesta a vorbit la o întâlnire a experţilor din cadrul OPEC şi al aliaţilor acesteia, un grup cunoscut sub numele de OPEC+, potrivit remarcilor publicate de OPEC.

Întâlnirea OPEC+ va avea loc luni.

În decembrie, OPEC+ a decis să crească producţia de petrol cu 0,5 milioane de barili pe zi, începând din ianuarie, în cadrul unei creşteri treptate cu 2 milioane de barili pe zi în acest an, dar unii membri au pus sub semnul întrebării o nouă majorare, din cauza răspândirii infecţiilor de coronavirus.

OPEC+ a fost nevoită anul trecut să reducă livrările de petrol cu 9,7 milioanede barili pe zi, ulterior a atenuat restricţiile la 7,7 milioane de barili pe zi, iar ultima oară la 7,2 milioane de barili pe zi, pentru luna ianuarie.

Preţul petrolului Brent a încheiat anul 2020 la peste 50 de dolari pe zi, nivel care este cu peste o cincime sub cel din aceeaşi perioadă a anului precedent, dar de peste două ori mai mare comparativ cu minimele atinse în aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here