Olandezul suspectat de uciderea fetiţei din Dâmbovița a fost pus sub acuzare pentru omor calificat, răpire și agresiune sexuală

Olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița este urmărit penal pentru omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală, potrivit Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat că o persoană a fost pusă sub urmărire penală pentru săvârșirea infracțiunilor de omor calificat, lipsire de libertate prin răpire și agresiune sexuală. Surse judiciare au declarat că este vorba despre olandezul suspect de uciderea fetiţei din Dâmbovița.

Întrebată dacă se pregătește solicitarea unui mandat european de arestare pe numele olandezului, Camelia Matei a spus că decizia aparține procurorului de caz.Cetățeanul olandez a fost lăsat să plece din țară pentru că nu era suspect, spun surse din Poliția de Frontieră. Reprezentanții Parchetului Dâmbovița susțin și ei că olandezul nu putea fi oprit pentru că la acel moment nu existau dovezi incriminatoare.


Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, Camelia Matei, a declarat, pentru Mediafax, că cetățeanul olandez, principalul suspect în cazul crimei din Dâmbovița, a putut părăsi România la bordul unui avion, întrucât „la momentul respectiv nu existau dovezi incriminatoare”.
La momentul respectiv nu existau dovezi incriminatoare. Cercetările nu-l indicau drept suspect”, a declarat Matei.
Camelia Matei a adăugat că analizele de laborator vor indica dacă fetița de 11 ani, răpită și apoi ucisă, a fost agresată sexual sau nu.
La rândul lor, surse din Poliția de Frontieră au precizat că polițiștii nu îl puteau opri să plece din țară deoarece olandezul nu era suspect și nici fusese dispus[ o măsură preventivă pe numele lui.


Cetățeanul olandez a ajuns în România miercuri. Fetița de 11 ani din localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița, a fost dată dispărută vineri, în condițiile în care nu a mai ajuns acasă de la școală. Ea a fost găsită moartă duminică, pe un câmp din comuna Produlești.
Potrivit anchetatorilor, fetița a fost ucisă la un interval de maxim 30-35 de minute de la momentul răpirii, care a avut loc vineri, la ora 17.16.


Medicii legiști au stabilit că fetița a murit sugrumată cu pantalonii care erau pe ea.
Imagini cu mașina închiriată de cetățeanul olandez au fost surprinse de camerele de supraveghere vineri, în localitatea Gura Suții, județul Dâmbovița. Primarul din localitatea Gura Suții, Dinu Constantin, a spus că mașina nu a stat mai mult de 5 minute pe raza localității.
Probe cu ADN-ul cetățeanului olandez au fost ridicate din locuința închiriată de acesta în București și au fost trimise la Institutul Național de Criminalistică.
Olandezul suspectat că a ucis fetița a plecat sâmbătă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here