Olimpiada de Iarnă de la Beijing va fi o „bulă” sanitară din cauza variantei Omicron

China recunoaşte că varianta omicron a noului coronavirus ridică dificultăţi suplimentare în organizarea Jocurilor Olimpice (JO) de Iarnă de la Beijing, în perioada 4-20 februarie, însă şi-a reiterat încrederea în succesul evenimentului, relatează News.ro, care citează AFP.

„Acest lucru va reprezenta cu siguranţă câteva provocări în domeniul luptei împotriva epidemiei”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Ministerului chienz de Externe Zhao Lijian.

„Însă China are experienţă în domeniu şi sunt deplin convins că JO de Iarnă se vor desfăşura fără griji şi aşa cum s-a prevăzut”, a subliniat el.

China a controlat epidemia covid-19 pe teritoriul său prin măsuri dure – o limitare foarte puternică a zborurilor internaţionale, plasarea obligatorie în carantină la sosire, depistări masive sau plasarea în carantină a cazurlor de contact, identificate prin aplicaţii de urmărire a deplasărilor.

Viaţa şi-a reluat în mare parte cursul normal încă de primăvara anului trecut.

Însă China se confruntă cu apariţia unor focare reduse şi sporadice.

În contextul în care frontierele chineze sunt practic închise din 2020, Jocurile Olimpice de la Beijing urmează să se desfăşoare într-o adevărată ”bulă” sanitară, în care vor putea să intre doar cei aproximativ 2.900 de sportivi aşteptaţi.

Aceşti sportivi este necesar să fie vaccinaţi sau să plaseze în carantină timp de 21 de zile de la sosire.

Toţi urmează să fie supuşi unor teste de depistare zilnice.

Numai spectatori rezidenţi în China vor putea asista la probe, în timpul Jocurilor Olimpice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here