Olimpiadă Tokyo 2020. Imaginile cu sportivi care îngenunchează, interzise pe reţelele sociale

Comitetul Olimpic Internaţional a interzis publicarea imaginilor cu sportivi care îngenunchează în semn de protest la această ediţie a Jocurilor Olimpice, scrie The Guardian.

Decizia a fost luată de Comitetul Olimpic Internaţional şi de organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo.
Mesajul către echipele care se ocupă de reţelele de socializare a fost trimis marţi seara, după ce, la primul meci de fotbal feminin dintre Marea Britanie şi Chile, cele două echipe au îngenuncheat într-un semn protest împotriva rasismului şi a urii din mediul online. Gestul a fost apoi urmat de sportivele din Statele Unite şi Suedia, precum şi de cele din Noua Zeelandă.
Cu toate acestea, niciuna dintre aceste imagini nu a fost postată pe site-ul evenimentului sportiv Tokyo 2020 sau pe paginile sale de Facebook şi Twitter, Instagram. Decizia vine în pofida relaxării recente a CIO 50, care anterior interzisese sportivilor să facă orice fel de „demonstraţie sau propagandă politică, religioasă sau rasială”.
Protestul paşnic este acum permis pe terenul de joc, cu condiţia să se facă fără întreruperi şi cu respect pentru ceilalţi concurenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here