Orban: „Au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia”

Foto: INQUAM/George Călin

Ludovic Orban a afirmat, sâmbătă la Alba, că nu şi-a dorit această criză politică şi nu a fost consultat cu privire la deciziile luate care „au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia”, însă va face tot ce ţine de el ca să se încheie cât mai repede criza şi PNL să rămână principalul partid de guvernare, transmite News.ro.

„Nu mi-am dorit această criză politică, nu am fost consultat cu privire la deciziile luate care au aruncat în aer pur şi simplu coaliţia. Voi face tot ce ţine de mine pentru a depăşi cât mai repede această criză, pentru a menţine PNL la guvernare şi mai ales pentru a asigura performanţa guvernamentală. Suntem la putere, oamenii ne vor judeca după ceea ce facem bun pentru ei. Guvernarea nu se poate face oricum. Dacă nu ai principii rişti să foloseşti puterea guvernamentală într-un mod impropriu şi chiar dacă ai rezultate de moment, să nu poţi să îţi atingi obiectivele pe termen mediu şi lung şi să nu îşi atingă efectele dorite. Salut adoptarea de către Guvern a proiectului privind „Anghel Saligny” şi adoptarea acestui program e rezultatul unui efort de convingere de aproape 8 luni, început de mine încă de la sfârşitul lunii ianuarie cu o argumentaţie foarte puternică şi anume dezvoltarea comunităţilor locale şi finalizarea obiectivelor de investiţii nu trebuie să fie 2027, 2028, ci 2024, când vine examenul. Necesitarea adoptării PNDL 3 era absolută”a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă la şedinţa Colegiului Director Judeţean (CDJ) PNL Alba, unde a prezentat moţiunea de candidatură la preşedinţia Partidului Naţional Liberal..

El a adăugat că nu se schimbă după cum bate vântul.

„Eu nu îmi schimb opiniile politice după cum bate vântul. Eu nu spun ceva acum şi apoi cu totul altceva. Sunt în politică de 30 de ani şi oricine urmăreşte declaraţiile mele poate să vadă o consecvenţă în aceste poziţii publice pentru că ele sunt izvorâte din convingeri profunde, din valori şi principii. Noi suntem PNL, noi suntem un partid cu o lungă istorie şi tradiţie şi noi trebuie să continuăm munca, viziunea în slujba naţiunii, a înaintaşilor noştri. Doctrina PNL trebuie să fie în legătură direct cu tot ceea ce au făcut înaintaşii noştri, oameni credincioşi, familişti, oameni care au pus bazele modernizării dezvoltării României, oamenii care au realizat practic toate înfăptuirile României moderne. Liberalismul e un liberalism românesc, naţional, unul care pe lângă principiile şi valorile liberalismului – proprietatea privată, libertate şi egalitatea de şanse, democraţia reprezentativă”, a completat Orban.
Acesta a mai spus că PNL a fost susţinător, de-a lungul istorie, al şcolii româneşti şi al familiei.
„PNL a sprijinit sistematic de-a lungul istorie şcoala românească. PNL de-a lungul istoriei sale a fost un susţinător al familiei, a ceea ce se numeşte acum nu ştiu de ce se numeşte familie tradiţională, a familiei aşa cum a fost lăsată de Dumnezeu. Familia este o instituţie fundamentală pe care noi trebuie să o apărăm ca PNL. Am mai explicat că noi avem un liberalism aparte puternic acordat în tradţia românească. Suntem un partid naţional. Noi trebuie să susţinem tot ceea ce ne face diferiţi, unici, tradiţii obiceiuri, cultură care sunt practic locul în care noi ne dezvoltăm ca oameni. Eu sunt un democrat convins, sunt un om care am respectat PNL, indiferent dacă au sau nu funcţii”, a conchis Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here