Orban: Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Trebuie să fim un partid puternic legat de Biserică

Foto: INQUAM/Octav Ganea

Ludovic Orban a afirmat că liberalii au nişte parteneri de guvernare care “parcă nu s-a născut aici’, precizând că nu i-a văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-a văzut jurând pe Bibile sau să îşi facă cruce. El a mai spus că PNL trebuie să fie un partid puternic legat de Biserică, care să promoveze morala creştină, transmite News.ro.

Ludovic Orban a declarat duminică, în cadrul alegerilor din cadrul organizaţiei judeţene PNL Bacău, că PNL nu trebuie să îşi uite trecutul.
„Trebuie să fim PNL, puternic ancoraţi în istoria noastră, în tradiţiile noastre, în obiceiurile specifice, în menţinerea identităţii, a personalităţii a poporului român. Trebuie să fim un partid care să fie puternic legat de Biserică, un partid care să promoveze morala creştină ca fundament al moralei publice. Noi trebuie să fim un partid care să sprijinim toate valorile tradiţionale ale românilor, valori cum sunt familia, Biserica, satul românesc, comunitatea. Noi suntem un partid care nu are voie niciodată să îşi uite trecutul, noi trebuie să fim partidul care să se bată aşa cum s-a bătut Brătianu la negocierile pentru pace, riscându-şi funcţia de prim-ministru pentru a apăra interesele fundamentale ale României în faţa oricărui partener atât de la nivel european, cât şi la nivel internaţional. Noi trebuie să promovăm imaginea României, interesele României, să transformă într-adevăr România într-un partener respectat, într-un partener apreciat”, a explicat Orban.
El a afirmat că liberalii au parteneri de guvernare care parcă nu s-au născut în România.
„Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române ca să nu spun că i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Noi suntem altfel. Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român, partid care ţine de cont de toată matricea componentă a personalităţii României, noi trebuie să fim partidul care are forţa şi capacitatea de a apăra fiecare român indiferent unde este el, că este în România sau trăieşte în orice ţară din Europa sau din lume”, a transmis Ludovic Orban.

2 COMENTARII

  1. Fie painea cat de rea tot mai bine-i in tara mea.Alegerile ce par deja pierdute de catre fostul premier PNL scot de niciunde declaratii care nici macar iliberale nu pot fi numite daramite liberale .Sa vii in fata natiei in acest secol de demnitate nationala si sa spui despre niste concetateni cu nuante de – acuzativ – „Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol al naţiunii române, ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând cruce, este ceva parca desprins din secolul trecut . Oare se uita asa de repede cine si-a favorizat partenerii in alegerile parlamentare si in momentul constituirii aliantei , oferind posturi ministeriale -CHEIE – .Se pare ca este greu sa pierzi si atunci doresti cu tot dinadinsul altceva .Aceste spuse se aseamana -parca trase la indigo – cu spusele altcuiva – un iliberal european de marca – nu stiu daca numele asemanator are vreo importanta .Ceea ce urmeza nu pare a fi de bun augur .Dar despre asta altadata .

  2. Mi-a zis cineva, in urma cu ceva vreme, ca Orban e dispus sa rupa PNL si sa fuzioneze cu AUR, daca pierde alegerile interne. Am zambit neincrezator. Inca mai zambeam, amintindu-mi, pana sa citesc stirea asta”ne zice consilierul prezidential Lazaroiu .
    Dupa un parcurs exemplar impreuna cu presedintele Iohannis cu care a cistigat tot pina la alegerile parlamentare Orban se hotaraste sa iasa la lumina(citeste as arata adevarata fata – doar o expresie romaneasca ) . Dupa noi potopul pare a fi indemnul actualului sef PNL.Daca nu iti faci cruce poate parea ca nu esti roman , daca nu juri pe biblie se intimpla la fel .Daca esti nascut oriunde altundeva – ca doara nu alegi tu – si esti roman se presupune ca nu e bine ,dar daca ataci niste cetateni , parteneri de coalitie sau pe propriul tau presedinte (tot cu trimitere fortata ) fie si prin metode ce tin de ricoseul cuvintului poate ca lumea te va crede . Probabil este cintecul de lebada (cel politic ) si de aici inainte nu vom mai auzi de liberalul ce – vorba domnului Lazaroiu pare a fi mai aproape de AUR decit de PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here