sursa: gov.ro

Premierul demis, Ludovic Orban, susţine că ţara este guvernată, chiar dacă guvernul pe care îl conduce a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură, informează Agerpres.

Ţara e guvernată. Guvernul nu poate emite ordonanţe de urgenţă, în rest decizii, hotărâri de guvern, guvernarea efectivă, administrarea treburilor curente va fi făcută foarte profesionist şi cu foarte multă dedicare, aşa cum am făcut şi până astăzi. (…) Practic, ţara este guvernată. Chiar dacă a trecut o moţiune de cenzură, ţara este guvernată. Avem un preşedinte care a fost ales cu o majoritate zdrobitoare, care este popular şi care în mod evident e un pilon de stabilitate şi există un guvern, care chiar dacă are statut de interimar şi nu poate emite ordonanţe de urgenţă, administrează ţara”, a declarat Ludovic Orban, miercuri, la Digi24.

Liderul PNL a reiterat faptul că după adoptarea moţiunii, obiectivul clar al liberalilor este acela de a determina alegeri anticipate, parlamentarii partidului urmând a nu vota învestirea a două guverne.

Din punctul nostru de vedere, vom grăbi cât mai mult procedurile pentru ca în perioada de 60 de zile care este prevăzută de Constituţie să reuşim respingerea a două guverne”, a precizat Ludovic Orban.

Pentru acest obiectiv, premierul demis a susţinut că se vor purta negocieri cu toate partidele, cu excepţia PSD. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here