Iohannis a depus o coroană de flori la clubul Colectiv, Dăncilă a trimis un mesaj de condoleanțe

Președintele Klaus Iohannis a mers în această dimineață la clubul Colectiv și a depus o coroană de flori în memoria victimelor tragediei de acum patru ani. Liderul de la Cotroceni s-a recules apoi la altarul ridicat la intrarea în fostul club.

Sursă: presidency.ro

A venit cu un buchet de flori albe și ambasadorul Israelului, David Saranga. El scris pe Facebook că acesta este ultimul lui gest înainte să se alăture grevei generale începută astăzi de toți diplomații israelieni aflați în misiune peste hotare.

Sursă: David Saranga / Facebook

Premierul demis Viorica Dăncilă a adus și ea un omagiu victimelor de la Colectiv, printr-un mesaj postat pe Facebook.

„30 octombrie 2015 rămâne în memoria noastră una dintre cele mai triste zile, în care s-au frânt destinele a zeci de tineri.

Această cumplită tragedie trebuie să păstreze vie conștiința societății și să redeștepte cele mai profunde sentimente: iubirea față de semeni, compasiunea, solidaritatea, dar și respectul și grija pentru viața și siguranța cetățeanului.

Este nevoie să deschidem ochii și să recunoaștem când lucrurile nu funcționează, să le îndreptăm împreună, instituții și autorități ale statului, forțe politice și societate civilă, să intervenim cât mai rapid împotriva actelor care ne pun în pericol siguranța.

Măsurile de intervenție rapidă, de îmbunătățire a legislației și a serviciilor medicale trebuie dezvoltate și permanent adaptate realității. Este nevoie de continuarea investițiilor în sănătate, în mijloace de salvare, în pregătirea personalului, precum și în tot ce presupune salvarea de vieți omenești. Rămâne un drum greu, care trebuie însă parcurs cu asumare și consistență.

În ceea ce mă privește, voi susține cu fermitate orice proiect menit să contribuie la creșterea siguranței cetățeanului, îmbunătățirea serviciilor medicale și cele de intervenție rapidă.

Rămân alături de familiile îndurerate, care au pierdut oameni dragi. Totodată, doresc multă sănătate celor răniți în cumplitul incendiu și puterea de a-și vindeca rănile trupului și ale sufletului!” a scris șefa PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here