Orban: „Dacă cineva îşi închipuie că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat la Congres, nu mă cunoaşte”

Foto: Inquam Photos / George Calin

Fostul lider PNL Ludovic Orban a avertizat luni că, dacă cineva îşi închipuie că poate să-i închidă gura după ceea ce s-a întâmpplat sâmbătă şi duminică, înseamnă că nu îl cunoaşte. El a afirmat că au fost cele mai grave încălcări le normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani. ”Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu”, a mai comentat Ludovic Orban.

”Dacă cineva îşi închipuie că poate să-mi închidă gura după ce s-a întâmplat sâmbătă şi duminică, înseamnă că nu mă cunoaşte. Sâmbătă şi duminică am asistat la cele mai grave încălcări ale normelor democratice la un partid politic în ultimii 31 de ani. După o campanie în care racolarea în echipa câştigătoare s-a făcut mai mult cu arcanul, în are au fost daţi afară din funcţii publice, de liberali din echipa lui Cîţu, zeci de susţinători ai mei din PNL, după o campanie care a fost caracterizată prin presiuni, prin ameninţări, prin utilizarea puterii de stat în intimidarea mebrilor PNL, după o campanie în care au fost utlizate promisiuni de bani publici către reprezentanţii PNL din administraşţia locală, după o campanie în care preşedintele PNL a fost atacat mai mârşav decât a fost vreodată atacat de PSD, totul a culminat cu un aşa-zis Congres în care a fost încălcat în mod flagrant şi grav un drept fundamental într-o democraţie, libertatea de a alege, dreptul de a alege liber. Mecanismele de control utilizate parcă sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniştri, primari, preşedinţi sau vicepreşedinţi de CJ, liderul grupului de la Senat sau alţi parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a modului de vot, cum controlează modul în care votează  delegaţii este fără precedent în democraţie”, a afirmat Orban.

”Planificiatorii acestei lovituri de partid care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democraţiei şi uneltele lor jalnice din afara şi din interiorul partidului şi-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL şi au transformat PNL în ceva ce nu a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate şi distrugând aproape imaginea publică  PNL„, a continuat fostul lider liberal.

Ludovic Orban a fost întrebat  cine au fost planificatorii loviturii de partid.
“Toţi cei care au gândit aceste mecanisme absolut diabolice de a silui voinţa reală a oamenilor şi de a-şi bate joc efectiv de ceea ce crede marea majoritate a românilor. (…) Instrumentele de control utilizate, modul în care s-a derulat campania seamănă mai mult cu comunizarea României, orchestrată sub bagheta lui Vîşinski decît cu normele democratice care trebuie să funcţioneze într-un partid democratic, cu atât mai puţin în PNL, care a fost cel mai democratic partid”, a transmis Orban.

El a precizat că rămâne acelaşi om, că nu poate fi înfrânt şi că va continua lupta pentru lucrurile în care crede.

Ludovic Orban a comentat şi implicarea preşedintelui Klaus Iohannis în alegerile din PNL.

”Aţi văzut cine a spus limpede că îl sprijină pe Cîţu: preşedintele României. Practic toate speculaţiile care au fost pe toată perioada campaniei că preşedintele îl susţine pe Florin Cîţu, faptul că ei şi-au construit întreaga campanie pe mesajul ăsta, că e ordin de zi pe unitate de la preşedinţie să iasă Cîţu preşedinte, eu nu l-am crezut, pentru că nu am asistat la nicio discuţie între preşedinte şi lideri din partid la care să le fi cerut Iohannis să-l sprijine pe Florin Cîţu. E adevărat că am avut informaţii de la toţi membrii care îmi povesteau cum fac campanie diferiţi preşedinţi. În schimb, toate lucrurile astea s-au clarificat prin prezenţa preşedintelui la congres şi prin mesajul pe care l-a adresat congresului. Ăla a fost un mesaj fără echivoc. Orice om a înţeles partizanatul preşedintelui pentru Florin Cîţu”, a afirmat Ludovic Orban.
El a precizat că le-a cerut scuze multor omâni care l-au abordat direct şi i-au bătut obrazul că i-a convins să voteze cu Klaus Iohannis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here