sursa: gov.ro

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că peste 80% dintre contractele semnate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii sunt către primarii de la PSD.

Pe pagina de Facebook Universul.net găsiți cele mai importante știri ale momentului, opinii și analize. Dați-ne LIKE!

I-am cerut şefului Cancelariei, Ionel Dancă, să îmi facă o analiză a contractelor pe fantomaticul Fond de Dezvoltare şi Investiţii, care nu are niciun leu real în buget. Situaţia arată clar în primul rând că a fost o formă de plată către primarii PSD, pentru campaniile electorale pentru europarlamentare şi prezidenţiale. Dintre contractele semnate, peste 80% sunt semnate către primari PSD, în condiţiile în care PSD are ca număr de primari aproximativ 50%, mai puţin de 50% dintre primării. Peste 80% au fost alocate, evident în mod arbitrar, în mod subiectiv, către primarii PSD. S-au depus 3.100 de proiecte cu o valoare totală de 58,5 miliarde de lei. Gândiţi-vă ce cheltuială voiau să provoace cei din Guvernul PSD, imaginaţi-vă, dacă nu îi opream, cam ce factură ne-ar fi venit peste un an”, a spus Orban, în debutul şedinţei de Guvern, potrivit Agerpres.

El a adăugat că din totalul proiectelor depuse au fost propuse spre aprobare 696, în valoare de 10,3 miliarde de lei.

Din fericire, nu s-au semnat decât 239 de contracte, în valoare de 6,6 miliarde de lei, iar dintre contractele semnate au fost alocate avansuri doar către 40 de contracte, iar valoarea totală a plăţilor privind avansul şi deconturile e de 54,8 milioane. Aici va trebui, domnul ministru (Ion Ştefan – ministrul Dezvoltării Regionale – n.r.), să facem controale pe toate aceste contracte pe care s-au derulat avansuri. Pe celelalte contracte unde nu s-a alocat niciun ban lucrurile sunt clare, odată cu încetarea existenţei Fondului, după aprobarea legii, nu vor mai avea obiect. Trebuie să facem controale şi să vedem dacă s-au efectuat lucrări, cum au fost folosiţi banii de avans, să vedem dacă nu cumva putem să găsim o soluţie, astfel încât să recuperăm aceşti bani, pentru că este clar că această ficţiune nu poate să stea la baza finanţării unor obiective de investiţii serioase”, a menţionat premierul.

Orban a afirmat că aceste contracte erau „o formă de a masca credite de angajament, pentru a nu le include în calculul deficitului bugetar”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here