Căști pentru polițiști, pe care sunt montate camere video, vor măsura temperatura din mers. Fiecare siluetă va avea afișat un număr

Un videoclip care prezintă mai mulţi poliţişti ce poartă căşti supradimensionate, pe care sunt montate camere video a devenit viral. Pe ecranul camerei pot fi observate imagini cu oamenii ce se plimbă prin jur.

Fiecare siluetă are afişat deasupra un număr – e vorba de temperatura corpului, aşa cum a fost aceasta captată de camera cu raze infraroşii, scrie businessinsider.com.

Este vorba de KC N901, o cască smart dotată cu un procesor ARM, o cameră cu raze infraroşii şi un ecran. Potrivit specificaţiilor produsului, acesta poate detecta temperatura celor care se află în zonă pe o rază de doi metri cu o precizie de 0,3 grade Celsius.

Potrivit oficialilor companiei chineze, 1.000 de astfel de căşti sunt deja utilizate în China. De asemenea, acestea sunt folosite de poliţiştii din Dubai. Compania chineză a trimis astfel de căşti şi în Italia, pentru a fi testate de carabinieri, dar şi guvernului olandez, scrie Mediafax.

Căştile permit măsurarea temperaturii indivizilor, a persoanelor ce se află în mulţime, idenficarea persoanelor prin recunoaştere facială, scanarea codului pentru date personale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here