Orban, după excludere: „Această gaşcă demolatoare a făcut praf partidul”

Foto: INQUAM/Sabin Cirstoveanu

Ludovic Orban a declarat, vineri, după ce a părăsit şedinţa PNL în care s-a propus excluderea sa din partid, că este mândru şi onorat că este victima unei găşti demolatoare care a luat o decizie absurdă, în loc să plece ei de la conducerea partidului. „Sunt liber să creez alături de colegii mei care au caracter, onoare, bun-simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeni o forţă care să redea din nou şansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, naţional, bazat pe valorile creştione de dezvoltare a României”, a anunţat Orban, despre intenţia de a îşi face un nou partid.

Fostul lider PNL a spus că este onorat de această excludere pentru că ”acest lucru demonstrează clar că nu are absolut niciun fel de legătură cu toate nenorocirile făcute de Klaus Iohannis şi gaşca demolatoare”, şi anume ”aruncarea României în criză, lăsarea românilor fără apărare în momente de criză sanitară şi economică.

”Această gaşcă demolatoare, pilotată din ce în ce mai vizibil de Klaus Iohannis, a făcut praf partidul, a făcut praf democraţia, drepturile şi libertăţile membrilor PNL, care au fost împiedicaţi să îşi exercite dreptul de vot şi coaliţia de guvernare”, a spus Orban.

Fostul lider PNL a spus că ”ar trebui să le fie ruşine şi, când merg pe stradă să ţină ochii în pământ, şi să îşi ceară scuze până la finalul cariere politice care ar trebui să fie foarte rapidă, pentru minciuna repetată, pentru bătaia de joc faţă de români”.

”Klaus Iohannis ar trebui să îşi ceară scuze către cei şase milioane şi jumătate de români cărora le-a înşelat încrederea”, a mai spus Orban, arătând că decizia de astăzi nu a fost o întâmplare.

”Iohannis a intervenit nedemocratic şi neconstituţional pentru a mă schimba din funcţia de preşedinte al PNL, pentru că eu nu aş fi acceptat niciodată o înţelegere cu PSD”, a declarat Ludovic Orban, arătând că aici este vorba de premeditare şi trădarea cetăţenilor români, înşelarea speranţelor şi aşteptărilor celor care au crezut în Klaus Iohannis şi în PNL.

Ludovic Orban a afirmat că astăzi, ”Iohannis şi slugile lui din conducerea PNL, după ce au promis că scapă România de PSD, aduc PSD-ul la putere”.

”Decizia de astăzi ma face un om liber, să îi reprezint pe toţi cetăţenii de bună credinţă, pe toţi oamenii din ţara asta care cred că au şansa să fie reprezentaţi corect la nivel poltici, de oameni cu bun simţ, loiali, dedicaţi interesului public. Sunt liber să creez o construcţie politică sănătoasă, care să ofere din nou speranţă României după ce din păcate speranţele a milioane de români au fost năruite”, a mai declarat Ludovic Orban.

”Sunt liber să creez alături de colegii mei care au caracter, onoare, bun-simţ, decenţă şi respect faţă de cetăţeni o forţă care să redea din nou şansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, naţional, bazat pe valorile creştione de dezvoltare a României”, a declarat Orban.

Fostul preşedinte PNL i-a acuzat pe cei din actuala conducere a PNL că au transformat această formaţiune ”într-un loc de prostituţie politică, obligând membrii PNL să se prostitueze politic, şi să stea în pat cu duşmanul”.

”Nu am niciun fel de regret că am trăit această experienţă care mă va marca. După ce ai construit o casă 31 de ani, după ce ai construit o mare familie, să vină nişte străini în casă şi să dea foc la casă, nu este plăcut”, a spus în final Orban, el spunând că are în minte mereu un cântec din copilărie, Podul de Piatră şi recitând versurile acestui cântec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here