Ludovic Orban
Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi seară, că este din ce în ce mai puțîn probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie, având în vedere situația generată de coronavirus, care a impus restricții de circulație și interzicerea adunărilor publice.

Este din ce în ce mai puțin probabil ca alegerile locale să aibă loc în 28 iunie. Nu putem să demarăm procedurile până nu avem convingerea că trecem de vârful epidemiei și ne apropiem de starea de normalitate. Ar trebui să emitem HG cel târziu în 10 aprilie și o parte dintre procedurile pre-electorale să se desfășoare în condițiile în care există pericol de răspândire”, a declarat, joi seară, la Digi 24, Ludovic Orban.

Acesta a aprciat că, „dacă vrem să organizăm alegeri corecte, nu putem să ne permitem să organizăm alegeri în care candidații să strângă semnături, să-și facă campanie electotala când noi avem măsuri de restricție la circulație și nu se pot organiza adunări publice„.

Din punctul meu de vedere este clar că în 28 iunie nu se mai pot organiza alegeri locale„, a mai spus Orban, anunțând că va trebui emis un act normativ pentru a prelungi mandatele autorităților locale alese.

Premierul a mai afirmat că, ulterior, se va stabili cu partidele politice data la care vor putea avea loc alegerile locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here