Orban: Îi anunţ pe pesedişti să nu se chinuie să ajungă la mine. Să-şi facă bagajele

Ludovic Orban Klaus Iohannis

Primul ministru Ludovic Orban spune că a constatat că există ”un adevărat campionat de «prin cine se poate ajunge la ministru sau la prim-ministru»” la care ar participa cei angajaţi în funcţii publice de guvernarea PSD, Orban transmiţându-le acestora ”să-şi facă bagajele”, transmite News.ro.

”E un adevărat campionat de «prin cine se poate ajunge la ministru sau la prim-ministru». Îi anunţ de pe acuma pe toţi pesediştii care au funcţii de conducere în statul român să nu se chinuie să ajungă la mine pentru că vor primi acelaşi răspuns, şi anume să-şi facă bagajele, iar dacă au o urmă de demnitate să-şi dea demisia că şi dacă-şi dau demisia şi dacă nu-şi dau demisia, oricum voi semna deciziile de eliberare din funcţii”, a afirmat Ludovic Orban, miercuri seară, la B1 TV.

Premierul acuză că pe ultima sută de metri ”s-au organizat concursuri pe picior”, s-au semnat contracte pentru proiecte de investiţii locale fără a exista sursă financiară.

”Ce se face, se desface foarte repede”, a spus premierul, referind-se la numirile în funcţii făcute în ultimele zile. 

Orban anunţă, pe de-o parte, un audit intern la ministere, iar pe de altă parte un audit extern care va viza ”nu numai aparatul propriu al ministerelor şi ci toate entităţile care sunt în subordinea ministerelor şi în subordinea Guvernului”. 

Orban spune că face un astfel de audit pentru că îşi doreşte reducerea entităţilor din subordinea Guvernului, care va avea ca efect reducerea numărului de posturi.

În acest context, primul ministru spune că va ”trimite acasă beizadelele”. 

Premierul a anunţat, de asemenea, că toţi prefecţii şi subprefecţii numiţi în funcţii de PSD vor fi schimbaţi din funcţii, indiferent când se va putea face această schimbare.

Ludovic Orban a anunţat şi că şeful ANAF va fi schimbat din funcţie.

”Cu siguranţă vom schimba conducerea ANAF. Facem o evaluare, căutăm printr-un proiect de selecţie riguros oameni competenţi. Acum nu se pot face peste noapte toate lucrurile”, a arătat premierul. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here