Foto: INQUAM/George Călin

Premierul Ludovic Orban a declarat luni seară, la Digi 24, vorbind despre redeschiderea teraselor și a regulilor care trebuie aplicate, că nu este nevoie ca patronii teraselor să noteze CNP-ul persoanelor care fac rezervări, ci doar numele, prenumele și numărul de telefon menționând că aceste date și măsuri sunt gândite pentru a putea ace o anchetă epidemiologică rapidă în caz de infectare.


Rațiunea acestei măsuri a fost foarte simplă: din cauză că se adună foarte mulți oameni la un loc, dacă se descoperă un caz de persoană care este pozitivă, care s-a dus într-o terasă, ai nevoie pentru rapiditatea anchetei epidemiologice să poți să consulți bazele de date ca să știi care sunt persoanele care există cu risc de infectare”, a explicat acesta.
Premierul a vorbit si despre posibilitatea înființării unui sistem de telverde cu ajutorul căruia să primească răspunsuri la întrebările lor patronii de terase şi organizatorii de concerte.

Toate lucrurile astea legate de reguli (care trebuie aplicate de către patronii teraselor şi de organizatorii de evenimente în aer liber – n.r.) trebuie să le clarificăm. Dacă sunt neclarităţi vom veni cu noi instrucţiuni şi informaţii. Chiar mă gândesc să creăm un sistem de telverde în care să le dăm răspunsuri dacă au întrebări, sau să specializăm la acest telverde o secţie pe răspunsuri la întrebări ale patronilor de terase sau ale organizatorilor de concerte„, a spus Orban la Digi 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here