Orban: Pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie

Foto: Inquam Photos / George Calin

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, miercuri, revocarea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătăţii, precuzând că este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni, când e cazul, pentru a asigura buna guvernare. Orban a exprimat susţinerea PNL pentru decizia prim-ministrului. De asemenea, a precizat că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie.

Ludovic Orban a exclus varianta unui Guvern minoritar, dar şi posibilitatea renegocierii ministerelor în coaliţie.

”Am luat act de decizia dlui prim-ministru Florin Cîţu de a elibera din funcţie ministrul Sănătăţii. Aşa cum am declarat şi luni după şedinţa coaliţiei, este nu numai dreptul, este obligaţia constituţională a premierului de a veghea la buna funcţionare a Guvernului şi de a interveni atunci când este necesar pentru a asigura buna guvernare, punerea în practică a programului de guvernare şi servirea interesului public chiar şi prin schimbarea unui ministru. Spun din capul locului că pentru PNL nu există o altă soluţie politică de guvernare decât actuala coaliţie de guvernare şi că din punctul nostru de vedere această decizie a dlui prim-ministru Florin Cîţu este o decizie care nu are nicio legătură cu decizia noastră politică fermă de a menţine actuala coaliţie de guvernare. Este strict o decizie care urmăreşte ca la Ministerul Sănătăţii, unul dintre cele mai importante ministere din structura Guvernului, cu atât mai mult cu cât suntem într-un val trei al pandemiei de COVID, la Ministerul Sănătăţii evident tot USR PLUS să desemneze un ministru, care să gestioneze cu responsabilitate domeniul şi care să aibă capacitatea de alupta eficient pentru creşterea calităţii actului medical şi pentru bătălia împotriva pandemiei”, a declarat Orban.

Preşedintele PNL a exprimat susţinerea faţă de Florin Cîţu în acest demers.

”Aş vrea să precizez că în ceea ce ne priveşte pe noi, îl susţinem în acest demers pe domnul premier şi considerăm că e mai importantă pentru România buna guvernare, decât persoana unui ministru şi atunci când e necesară schimbarea unui ministru premierul are deplina capacitate de a propune astfel de decizii”, a adăugat liderul PNL.

Întrebat ce vor face liberaliidacă USR PLUS iese de la guvernare, Ludovic Orban a răspuns: ”Am dat o declaraţie foarte limpede. Din punct de vedere al PNL, noi suntem angajaţi printr-un acord cu USR-PLUS şi UDMR, minorităţi şi nu există în momentul de faţă altă soluţie politică pentru o altă majoritate guvernamentală care să poată să asigure o bună guvernare în România”.

Orban a exclus varianta unui Guvern minoritar.

”Nu există nici în ipotezele cele mai ştiinţifico-fantastice o astfel de posibilitate”, a subliniat el.

În opinia sa, nu existpă varianta renegocierii portofoliilor în coaliţie.

”Din punctul meu de vedere, nu există posibilitatea renegocierii ministerelor”, a precizat liderul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here