Orban: PSD, o sursă de minciuni. Le spun bunicilor şi părinţilor noştri că PNL are ca obiectiv creşterea pensiilor

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban spune că Partidul Social Democrat şi-a pierdut uzul raţiunii şi a devenit o sursă de minciuni, constatând că singurele lucruri rămase la dispoziţia social-democraţilor pentru a mai câştiga voturi sunt calomnia, manipularea şi dezinformarea, transmite News.ro.

„Constatăm că PSD şi-a pierdut complet uzul raţiunii, PSD a devenit o sursă de minciuni răspândite sistematic care nu au nicio legătură cu realitatea, singurul lucru care le-a mai rămas la dispoziţie în încercarea disperată de a mai câştiga voturi este calomnia, minciuna, manipularea, dezinformarea sunt practicate pe scară larg”, a declarat luni, Ludovic Orban.

El a spus că PNL are ca obiectiv creşterea pensiilor şi a salariului minim pe economie.

„Le spun bunicilor şi părinţilor noştri că PNL are ca obiectiv creşterea pensiilor, că nu se va atinge nimeni de pensiile pe care le au, mai mult decât atât, că avem ca obiectiv respectarea legii şi că ne dorim creşterea pensiilor, în mod evident bazată această creştere pe o dezvoltare economică, pe piloni stabili, sustenabili, cum sunt investiţiile, creşterea productivităţii, dinamizarea economiei. (…) În ceea ce priveşte salariile, niciun angajat nu trebuie să se teamă că este în pericol să îi scadă salariul, dimpotrivă, în cursul acestei săptămâni vom finaliza analiza şi studiul de impact şi vom propune creşterea salariului minim pe economie, sigur, cu o sumă care urmează să fie stabilită în baza unor indicatori obiectivi”, a transmis premierul.

El a mai precizat că obiectivul PNL este construcţia de spitale şi nu închiderea unor unităţi medicale.

„Guvernul PNL are ca obiectiv prioritar construcţia de spitale noi, în special a celor trei spitale regionale pentru care există finanţare de la buget, iar cei care nu au fost capabili să construiască spitale, deşi aveau în programul de guvernare construcţia de opt spitale regionale, şi mă refer la PSD, au lansat minciuni gogonate în spaţiul public despre închiderea de spitale. Nu este prevăzută în programul de guvernare al PNL şi nu avem intenţia să închidem niciun spital, dimpotrivă, obieictul pe care îl urmărim este utilizarea banilor europeni pentru construcţia de spitale moderne, la standarde europene, care să ofere servicii de sănătate de calitate către pacienţii care au nevoie de aceste servicii”, a mai declarat premierul.

Orban a spus că PSD se foloseşte de influenţa sa în anumite instituţii şi a dat ca exemplu judeţul Dolj, acolo unde pensionarii au primit pensii la nivelul lunii august.

„Disperarea PSD ne arată foarte clar că acest partid nu a învăţat nimic din ultimii ani, că şi-a pierdut complet busola, că minte cu neruşinare şi continuă să folosească pe unde mai poate, instituţii publice, aţi văzut cazul de la Dolj, în care filiala Dolj a CEC-ului a dat pensii la nivelul pensiilor din luna august, deşi dăduseră în octombrie pensiile la valoarea rezultată în urma creşterii punctului de pensie de la 1 septembrie. Nu cred că este un accident pentru că această să-i spunem greşeală a dus la o întreagă campanie în judeţ privitoare la faptul că PNL şi Guvernul PNL taie pensiile. Am solicitat ministrului Finanţelor să ceară conducerii CEC destituirea acestui director responsabil pentru o asemenea gravă eroare”, a explicat premierul.

Orban a mai afirmat poştaşii din Vrancea spun că, dacă iese Klaus Iohannis preşedinte, atunci pensiile vor fi tăiate.

„De asemenea, i-am cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de Control pentru a elucida împrejurările care au dus la campania dusă de poştaşii din judeţul Vrancea şi anume răspândirea de minciuni a unor angajaţi ai Poştei, în cazul în care preşedintele Iohannis va câştiga alegerile, vor fi tăiate sau nu se vor mai da pensiile la nivelul actual”, a mai spus premierul.

Foto: INQUAM/Octav Ganea

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here