Prizonieri în mintea lui Vadim. PSD reactivează rubrica „Scuipați aici!”

Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Că pui niște elevi la un concurs de urinat pe ziduri în spatele școlii ori că urmărești prestația PSD dinainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale, nu există o diferență clară între cele două, se pot confunda ușor. Dacă în preajma primului tur capul la cutie a fost regula generală, odată cu apropierea finalei de duminică scena politică s-a dus pe derdeluș direct în hârdăul cu zoaie.

„Șef de lagăr” (Olguța Vasilescu), „decât înalt ca gardul și… leneș” (Viorica Dăncilă), sunt doar două dintre elementele ofensive din comunicarea PSD – ca reacție la apelativul ironic „Vasilica” folosit de Iohannis – desprinse parcă dintr-o enciclopedie a mesajelor din toaletele publice.

Nu, ștacheta nu e jos, ăsta ar fi un elogiu. Ștacheta pur și simplu nu există, iar în locul ei ni se livrează o birjăreală pe care nu știi mai întâi cum s-o numești – jalnică sau jalnică.

Cu Olguța Vasilescu la butoanele campaniei, rânjetul lui Vadim Tudor tronează ca o stemă imperială pe broșa Vioricăi Dăncilă, transformată acum, în postura de candidat, într-un hibrid de laborator între Oana Zăvoranu și o altă legendară avocată a mahalalei, Gabi Firea. Bine, mergând pe firul istoriei recente, staff-ul de campanie al PSD nu comite neapărat o noutate, ci se înscrie într-o evoluție organică. Să ne reamintim atmosfera din 2014, sub lesa lui Victor Ponta, când pesediștii catapultau peste gardul PNL o sută de găini moarte pentru a-l forța pe Iohannis să intre într-o dezbatere televizată.

Dar era să uit: de altfel, păsările moarte din urmă cu cinci ani s-au preschimbat recent în doi domni rotunjori ca niște rackeți și deghizați în găini vii, care s-au dus la Cotroceni cu pancarte pe ei, pentru a-l chema la dezbatere pe președinte, după cum se poate observa în clipul de mai jos.

Totuși, atunci când trăiești în grotă e recomandat să te mulțumești cu puțin, fie și cu un firicel anemic de lumină. Oricând e loc de mai rău. Închipuiți-vă ce magnitudine ar fi avut mârlănia dacă în locul lui Dăncilă ar fi fost Liviu Dragnea, actual stahanovist auto la Rahova, secondat și de geniul lui Codrin Ștefănescu, celălalt enfant terrible scăpat din cușma lui Vadim. Căci sub conducerea lui Dragnea, peremizarea PSD a atins cote de-a dreptul procedurale.

Probabil că echipa de campanie a lui Dăncilă nu este la curent cu tendințele de peste Prut, altfel nu-mi pot explica cum de nu au implementat până acum o pățanie tip PLDM. Să consemnăm pentru generațiile viitoare: în 2015, în puterea nopții, o vidanjă comandată de Renato Usatâi, demn reprezentant al interlopilor eurasiatici, parca în fața sediului PLDM și deversa, în numele competiției politice, trei tone de fecale.

Dar timpul încă nu-i pierdut pentru un final apoteotic.

*„Scuipați aici!” a fost numele unei rubrici sinistre din ziarul România Mare

2 COMENTARII

  1. Doamne dumnezeule, chiar asa au facut scrantitii aia in Moldova??? O vidanja? Aveti dreptate, si-n Romania ”Oricând e loc de mai rău”. De-altfel, cred ca draknea din parnaie continua sa fie consilierul de taina al dancilei, tot ce face aceasta marioneta ordinara este exact in linia de gandire si exprimare draknista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here