Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE, notează Agerpres.

El s-a întâlnit, anterior, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Am abordat problema Schengen. Cum am şi declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen„, a spus şeful Executivului de la Bucureşti.

Totodată, Orban a afirmat că „şi la nivelul Comisiei Europene, şi la nivelul Parlamentului European există o susţinere pentru România, pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”.

Premierul a vorbit în acest context şi de „atitudini de nesusţinere” a României spre acest obiectiv şi de faptul că vor fi făcuţi „paşi hotărâţi” pentru a convinge statele care nu sunt alături de ţara noastră.

Mai trebuie să mai întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obţine un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă nu opoziţii făţişe, dar încă atitudini de nesusţinere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că ele se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil”, a punctat premierul român.

Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat o vizită de trei zile la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here