OSCE şi Consiliul Europei cer Rusiei să nu mai atace lăcaşele de cult din Ucraina

Sursa: Wikimedia

Reprezentanţi ai Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) şi ai Consiliului Europei au cerut joi Rusiei să nu mai atace lăcaşe de cult şi locuri cu semnificaţie religioasă din Ucraina, transmite dpa, citată de Agerpres.ro.

Într-un comunicat comun, cele două organizaţii au deplâns victimele războiului şi situaţia a milioane de ucraineni nevoiţi să se refugieze după invazia rusă.

Ca structuri angajate în promovarea dialogului paşnic, „facem apel la Rusia să înceteze distrugerea siturilor religioase şi a lăcaşelor de cult, care este o crimă împotriva umanităţii, la fel ca şi uciderea nediferenţiată a zeci de mii de civili”, arată declaraţia.

„Suntem consternaţi de distrugerea siturilor religioase şi a lăcaşelor de cult: biserici, sinagogi şi moschei. Acestea sunt vitale pentru diferitele comunităţi religioase din ţară, mai mult ca oricând pe timp de criză”, citează în continuare dpa.

Oficialităţile de la Kiev estimează că în războiul declanşat de Rusia au fost distruse circa 60 de biserici şi alte lăcaşe de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here