Sursa foto: Inquam Photos Octav Ganea

Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidențial în mandatul lui Traian Băsescu, anunță că Ion Ghizdeanu îi va turna pe pesediști în față procurorilor fără să clipească.

Citim azi un titlu – Ghizdeanu (tipul de la prognoze pe vremea PSD) a fost pus sub control judiciar pentru banii PNDL dați baronilor locali.

Ca să înțelegeți mai bine știrea care se ascunde în titlu, ar trebui să va imaginați că respectivul, Ghizdeanu, n-a dat niciun ban baronilor, el a executat niște ordine. E doar un tip sperios, nimerit la mijloc. Nici n-apucă procurorul să termine de pronunțat cuvintele magice – ‘ia și scrie!’, că omul a umplut deja douăzeci de pagini. Cine se sperie de cele douăzeci de pagini scrise de Ghizdeanu, asta e întrebarea de sub știre”, a scris Lăzăroiu pe Facebook.

‘Ești pe lista lui Ghizdeanu’ e noul bau-bau de pe holurile din Kiseleff”, a adăugat ironic Lăzăroiu.

Ion Ghizdeanu, fost președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoza, a fost pus sub acuzare joi de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, pentru săvârșirea infracțiunii de fals intelectual în formă continuată, într-un dosar legat de alocare de fonduri pentru mai multe primarii din țară.

Potrivit unui comunicat al Parchetului, procurorii au luat față de Ion Ghizdeanu măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Procurorii susțin că Ion Ghizdeanu, în calitate de președinte al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, este cel care a gestionat Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Ghizdeanu este acuzat că a falsificat mai multe procese-verbale de evaluare, prin care a aprobat în mod arbitrar peste 1.000 de proiecte derulate prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

În perioada 17.09.2019 – 24.10.2019, inculpatul, în calitate de președinte al Comisiei Naționale de Stategie și Prognoza, a falsificat cu ocazia întocmirii mai multor procese-verbale, în care s-a menționat în mod mincinos că membrii Comisiei de analiză și evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat și au propus spre aprobare 1.080 de proiecte, în realitate membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată și nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de inculpat”.

Anchetatorii au efectuat joi percheziții la mai multe primării, având suspiciuni cu privire la sumele alocate autorităților locale prin Fondul de Dezvoltare și Investiții.

Astfel, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au descins la sediile a trei primarii, dar și la firme și domiciliile unor persoane, într-un dosar de abuz în serviciu.

Primăriile de la care anchetatorii au ridicat documente sunt cele din Drăgănești-Olt, Daneasa și Mărunței.

Primăriile menționate ar fi efectuat plăti în valoare de circa 220.000 lei către diverse firme pentru achiziția de mobilier urban care nu ar fi fost livrat în totalitate.

„Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt efectuează șase percheziții la sediile unor administrații locale de pe rază județului Olt, precum și la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu. Astfel, din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2009 – 2016, trei administrații locale din județul Olt ar fi efectuat plăti în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverși agenți economici pentru achiziționarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here