Papa Francisc: Există dovezi clare de corupție la Vatican

Foto: Facebook

Papa Francisc a recunoscut că există dovezi clare de corupţie în interiorul Vaticanului. El a dat asigurări că se lucrează la rezolvarea acestei probleme, transmite Agerpres.

„Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat: un scandal. Au făcut lucruri care nu par corecte”, a spus Francisc în timpul unei conferinţe de presă, referindu-se la o anchetă a Vaticanului în legătură cu presupusa utilizare frauduloasă a fondului de caritate al papei, pentru achiziţionarea unei proprietăţi de lux în centrul Londrei.

În acest caz, cinci oficiali ai administraţiei Vaticanului sunt principalii suspecți și vor fi chestionaţi „în mai puţin de o lună”, a dat asigurări Papa.

„Există corupţie, este clar. În urma interogatoriilor vom vedea dacă sunt vinovaţi sau nu. Este un lucru urât, nu este plăcut să se întâmple asta la Vatican”, a mai spus Suveranul Pontif.

Scadalul acesta a pus sub semnul întrebării capacitatea Vaticanului de a-şi îmbunătăţi activitatea privind transparenţa financiară. Şeful securităţii Vaticanului Domenico Giani şi şeful autorităţii de reglementare financiară a Vaticanului Rene Bruelhart au demisionat în urma scandalului.

Adjunctul lui Bruelhart, Tommaso Di Ruzza, este unul dintre cei cinci suspecţi din acest caz care urmează să fie chestionaţi.

„Pentru prima dată, murdăria este descoperită din interiorul Vaticanului, mai degrabă decât din exterior”, a spus Francisc. „Mecanismele de monitorizare internă încep să funcţioneze”, a adăugat el.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here