Papa Francisc s-a rugat pentru victimele tragicului incendiu de la Piatra-Neamţ

Foto: Facebook

Papa Francisc a transmis rugăciunea şi apropierea sa faţă de familiile victimelor tragicului incendiu din Spitalul Judeţean de la Piatra-Neamţ, potrivit Vatican News, preluat de News.ro.

Suveranul Pontif a exprimat în rugăciunea „Îngerul Domnului” de duminică apropierea faţă de tragediile din România şi Filipine, taifunul Vamco care a provocat inundaţii uriaşe. 

Papa Francisc a amintit de incendiul tragic de la Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ de sâmbătă unde pacienţi afectaţi de coronavirus erau trataţi. 

„Îmi exprim apropierea mea şi mă rog pentru ei”, a spus el, cerându-le celor prezenţi să se roage împreună.

Incendiul din nordul României a ucis 10 persoane şi a rănit alte 10, şapte dintre ele se află în stare critică. Focul a izbucnit în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean din Piatra-Neamţ. 

Şapte bărbaţi şi trei femei cu vârste cuprinse între 67 şi 86 de ani care se aflau în stare critică şi primeau îngrijiri în secţia ATI şi-au pierdut viaţa în incendiul produs sâmbătă. Medicul Ioan Cătălin Denciu, care a fost rănit când încerca să salveze pacienţii a fost transportat duminică în Belgia, la Spitalul Regina Astrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here