Parcarea mașinilor pe trotuar va fi interzisă în București începând din 15 august

Trotuarele din București vor fi eliberate de mașini, iar instituțiile publice nu vor mai avea de locuri de parcare gratuite, a anunțat sâmbătă, 13 august, primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, notează ziare.com.

Acest lucru se va face progresiv, începând cu zona centrală, plecând de la sediul primăriei, luată drept Km zero, a precizat edilul pe pagina sa de Facebook.

Ciucu a subliniat că noile reguli de parcare în București vor fi valabile ”după 15 august” și vor fi aplicate în două etape.

► Etapa I: pe baza legislației deja existente, de la 15 august!

1. Eliberarea trotuarelor de mașini, pentru ca Bucureștiul să se prezinte ca o capitală europeană, ca un oraș civilizat, nu ca un maidan subsaharian; Acest lucru se va face progresiv, începând cu zona centrală, plecând de la Primărie, luată drept KM zero;

În acestă etapă vorbim doar de “enforcing”, adică aplicarea legii (da, și în România, București). Ne corelăm cu Brigada rutieră cu poliția națională.

► Etapa II: pe termen scurt, necesită simplificarea legislației locale și implementarea principiului, „niciun loc de parcare gratis și eliminarea parcărilor speciale”.

În cea de-a doua etapă vor fi făcuți următorii pași:

1. Compania Municipală de Parking S.A. va extinde semnificativ trasarea cu vopsea albastră locurile de parcare din Centru;

2. Vom simplifica semnificativ politica tarifară pentru a fi mai ușor de înțeles de către cetățeni, mai cuprinzătoare (sunt enorm de multe instituții publice cu locuri de parcare gratis) și mai ușor de aplicat și de aplicat/încasat.

3. Vor fi eliminate parcările gratis de care beneficiază instituțiile publice (ministere, agenții, oficii, administratii etc.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here