Parchetul Militar va ancheta modul în care ISU a acordat primul ajutor victimelor de la Colectiv. Dosarul vizează acuzații grave

sursa: Libertatea.ro

Modul în care au intervenit primii salvatori de la ISU Bucureşti-Ilfov la incendiu din clubul Colectiv va fi investigat de Parchetul Militar, după ce Parchetul General şi-a declinat competenţa. Dosarul vizează infracţiunile de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, scrie news.ro.

„Procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare a cauzei  către Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, în vederea efectuării urmăririi penale în ceea ce priveşte infracţiunile de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă. Faptele pentru care s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare vizează modul de intervenţie al primilor salvatori sosiţi la faţa locului  – pompieri din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov – în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor victimelor în acţiunea de protecţie, precum şi aspecte privind asistenţa medicală acordată victimelor”, a transmis, vineri, Parchetul General.

Joi, procurorii au anunţat că nu au avut la dosar înregistrarea video făcută publică şi nici nu au ştiut de existenţa ei. În cursul zilei de joi, imaginile au fost solicitate pompierilor.

O filmare de aproximativ 20 de minute, făcută în noaptea intervenţiei la incendiul din clubul Colectiv şi care a fost ţinută secretă, a fost făcută publică de Libertatea.Imaginile, filmate de un subofiţer care a însoţit primul echipaj al ISU Bucureşti Ilfov ajuns la locul dezastrului, arată dezorganizare, haos, răniţi căraţi de mâini şi de picioare sau pe paleţi, dar poate fi auzit, conform Libertatea, cel care a coordonat la un moment dat operaţiunea, Orlando Şchiopu, înjurând victimele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here