România, pe ultimul loc în regiune la numărul camerelor de hotel

România este pe ultimul loc în regiune la numărul camerele de hotel. Bulgarii au de două ori mai multe iar polonezii, de aproape trei ori mai multe.

România avea anul trecut un număr de peste 29.000 de camere de hotel sub branduri independente şi ale marilor lanţuri hoteliere internaţionale, arată o analiză a Ziarul Financiar, făcută pe baza datelor companiei de cercetare de piaţă STR.

Astfel, în Bulgaria erau în 2018 peste 66.000 de camere de hotel, dintre care aproape 7.500 sub branduri internaţioanale. Campioană în regiune este Polonia cu peste 81.000 de camere de hotel, dintre care peste un sfert afiliate.

sursa: Ziarul Financiar

România nu are hoteluri pentru turismul organizat, de grupuri, ceea ce reprezintă o barieră pentru atragerea de turişti străini în grupuri mari. Astfel, toate ţările din jur stau mai bine decât România la numărul de turişti atraşi.

„Dacă am avea un centru de conferinţe şi de expoziţii cu capacitate mare, de mii de oameni, şi investiţiile private în hoteluri s-ar vedea rapid. Marii dezvoltatori imobiliari, marile lanţuri hoteliere precum Accor sau Hilton ar fi mult mai deschise să investească” a spus Lucian Boronea, directorul general al Accent Travel & Events, una dintre cele mai mari agenţii de turism de pe plan local.

Continuarea, pe zf.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here