Părinții români ai unei fetițe au fost condamnați vineri, în Franța, la câte 18 luni închisoare, dintre care nouă cu suspendare, după ce în august anul trecut ei și-au răpit copilul de la persoana căreia îi fusese dat în grijă de către autorități. 

Parchetul ceruse trei ani de închisoare pentru mamă și patru ani pentru tată, a cărui paternitate nu a fost, oricum, stabilită oficial.

La 9 august 2019, mama a luat-o pe fetiță de la un cămin din Logelbach-Wintzenheim (departamentul Haut-Rhin), acolo unde copilul fusese plasat de autorități de la vârsta de 1 an și patru luni.  Autoritățile franceze au decis să o încredințeze pe fetiță serviciilor sociale din cauza condițiilor îngrozitoare în care trăia. Mama o trata rău și se prostitua cu fetița în cameră, într-un adăpost de urgență, a reamintit la proces președintele tribunalului. În plus, mama a fost acuzată că și-ar fi folosit copila pentru a cerși. 

Părinții au cazier în mai multe țări din Europa, fiind condamnați în repetate rânduri pentru furturi. 

Femeia, născută în 1981, și bărbatul, născut în 1980, au pledat „vinovat” în fața tribunalului. Ei au recunoscut că și-au luat fetița cu forța de la persoana care avea grijă de ea. 

Femeia și concubinul au fugit apoi cu fetița în România, dar aici au fost arestați și predați autorităților franceze.

Copilul se află încă în România și este în grija statului.

Părinții au dorit foarte mult să-și ia copilul înapoi nu pentru a-l folosi la cerșit, ci pentru că îl iubeau, a pledat, la proces, avocatul tatălului.  „Am crezut că vom fi lăsați fără fetița noastră până la 18 ani, de aceea am acționat așa, cred că orice părinte ar fi făcut la fel”, a declarat acuzatul, în timp ce femeia, plângând, a vorbit despre cât de mult a suferit că a fost separată de fiica ei, scrie ouest-france.fr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here