Părinţii fostului premier Matteo Renzi, condamnaţi

Sursa: Facebook

Tiziano Renzi și Laura Bovoli, părinţii fostului premier italian Matteo Renzi, au fost condamnaţi la un an şi nouă luni de închisoare – cu suspendare – într-un dosar cu privire la facturi false, potrivit presei italiene, relatează AFP, preluată de News.ro.

Renzi şi Bovoli au fost reţinuţi şi plasaţi în arest la domiciliu în februarie, într-un dosar al unui faliment fraudulos şi emiterii unor false facturi implicând societăţi cooperative ai căror gestionari au fost recunoscuţi că erau.

Tribunalul, care a dat curs rechzitoriului parchetului, le-a interzis totodată luni părinţilor fostului şef al Guvernului să exercite timp de şase luni funcţii de conducere în întreprinderi şi să mai facă, timp de un an, afaceri cu administraţia publică.

”Am datoria să cred în justiţia italiană, azi mai mult ca oricând. Şi continui săo fac, chiar dacă cu mare amărăciune”, a declarat Tiziano Renzi, care a anunţat c intenţionează să facă apel împotriva hotărârii.

”Faptele sunt evidente. Activitatea care ne este contestată a fost efectuată, facturată şi plătită în regulă. Nimeni nu poate să o nege, iar eu sunt convins că în apel se va demonstra totul”, a asăugat Renzi, citat de agenţia italiană de presă Agi.

Matteo Renzi, în vârstă de 45 de ani, a guvernat Italia din februarie 2014 în decembrie 2016.

În cursul arestului la domiciliu al părinţilor săi, el a declarat că familia sa ”nu ar fi fost niciodată murdărită în acest fel ” dacă el nu ar fi făcut politică.

Citiți și: De la Serra la regele ciocolatei „Venchi”: Finanţatorii noii campanii electorale a lui Renzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here