Partidul lui Putin, pe cale să câștige alegerile

Partidul de guvernământ pro-Putin, Rusia Unită, este pe cale să câştige alegerile parlamentare ruseşti desfăşurate pe parcursul a trei zile, potrivit rezultatelor preliminare şi unui exit poll publicate duminică, transmite Reuters, preluat de News.ro.

După numărarea a doar 9% din voturi la nivel naţional, Comisia electorală centrală a anunţat că Rusia Unită a obţinut 38,57% din voturi.

Separat, un exit poll efectuat de INSOMAR şi publicat de agenţia de presă RIA anticipează că Rusia Unită va obţine 45% din voturi.

Partidul a obţinut puţin peste 54% din voturi în 2016, la cele mai recente alegeri. Între timp, popularitatea formaţiunii politice s-a redus din cauza scăderii nivelului de trai.

Rezultatele preliminare mai arată că Partidul Comunist se află pe locul al doilea, cu 25,17% din voturi, urmat de partidul naţionalist LDPR, cu 9,6%.

Aliaţii criticului Kremlinului Alexei Navalnîi, aflat în prezent în închisoare, au cerut ruşilor să urmeze tactica lor de vot, care constă în susţinerea candidatului care are cele mai mari şanse să înfrângă Rusia Unită într-un district electoral.

„Zidul” de care se izbesc varianta Delta și narațiunea anti-vaccinistă. Studiu de caz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here