Pastor penticostal, despre campania de vaccinare anti-COVID: Prefer să mor de boala aia, dar n-am să le permit să mă domine și să mă controleze

Un pastor penticostal își îndeamnă credincioșii să declare „război” Guvernului și să se opună vaccinării. ”Prefer să mor de boala aia, dar n-am să le permit să mă domine și să mă controleze”, a declarat pastorul în biserică.

În momentul în care guvernul vine și spune: dacă nu primești vaccinul, ești în stradă. Dacă nu primești vaccinul, mori de foame. Dacă nu primești vaccinul, nu poți să intri în magazin. Dacă nu primești vaccinul, ești dat afară din serviciu. Măi fraților, asta îmi sună ca atunci când nu semnai hârtiile de partid și erai pe nicăieri în România. Dar și atunci puteai să intri într-o alimentară și să iți cumperi o pâine.

Dar dacă vaccinul nu e semnul fiarei. Dacă astea sunt condițiile de control pe care le pretinde guvernul, mă revolt împotriva vaccinului nu din cauza vaccinului. Prefer să mor de boala aia, dar n-am să le permit să mă domine și să mă controleze. Pentru că atunci când apare adevăratul semn al fiarei, dacă am cedat și am devenit docil, și dacă din dorința de a supraviețui întind mâinile la cătușe, sunt pierdut! Nu atunci trebuie declarat războiul, acum trebuie declarat războiul!

(…) N-am încredere în oamenii care cred că pruncii trebuie uciși. N-am încredere în oamenii care detestă și diminuează importanța familiei, așa cum a lăsat-o Dumnezeu. Ăștia sunt oameni lipsiți de conștiință, ăștia sunt oameni care nu-mi vor binele. Ăștia sunt oameni care-l urăsc pe Dumnezeu, n-am să pun viața mea în mâinile lor. Dacă e să aleg, voi pune viața mea în mâinile Creatorului meu, nu în mâinile acestor oameni”, a strigat pastorul în biserică.

Înregistrarea a fost postată inițial pe Reddit Romania. Numele pastorului este Cristian Ionescu, iar discursul a fost susținut într-o biserică penticostală.

În ultimele zile, mai multe culte sau reprezentanți ai altor biserici, printre care și BOR, au lansat mesaje în care își arată reticența față de vaccin.

Mitropolitul Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din Romania, Vlăsie, a anunțat vineri că respinge „în mod categoric și definitiv” vaccinul contra coronavirusului. Vlăsie susține că vaccinul „generează reacții adverse grave”.

Biserica Ortodoxă de Stil Vechi din România are peste 500.000 de credincioși.

Vlăsie Mogirzan (n. 18 octombrie 1941, comuna Slatina, județul Suceava) este un cleric ortodox român de stil vechi, care îndeplinește în prezent demnitatea de Arhiepiscop și Mitropolit al Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi din România.

La rândul ei, BOR s-a abținut până acum să îi încurajeze pe credincioși să se vaccineze. Unul dintre înalții prelați ai BOR, ÎPS Teodosie, și-a declarat neîncrederea în vaccin, motivând că „mulți specialiști din Medicină sunt reținuți”.

Ni s-a cerut cum se vaccinează preoții. Îi vom consulta o săptămână, că doar nu arde nimic. Fiecare se vaccinează, eu nu oblig pe nimeni. Nu sunt în cunoștință de cauză. Am consultat mulți specialiști și voi mai consulta. Mulți specialiști din Medicină sunt reținuți. Este sigura dată când o pandemie este dirijată mai mult politic decât medical. Am semne de întrebare”, a declarat ÎPS Teodosie la România TV, joi seară.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă de Comitetul national de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19, până în prezent au fost vaccinate 102.301 de persoane.

La cei vaccinați în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 39 de reacții comune și minore, dintre care 11 de tip local și 28 generale.

Începând din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 350 de reacții, dintre care 140 reacții locale cu durere la locul injectării și 210 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie), alte cinci fiind în curs de investigare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here