Patriarhul Daniel: Reţelele de socializare nu trebuie folosite pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare

Patriarhul Daniel. Sursa: INQUAM/George Călin

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, marcată pe 30 iunie, în care subliniază că acestea trebuie folosite pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune şi nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare, transmite News.ro.

În mesajul său, patriarhul a subliniat importanţa platformelor de socializare în timpul pandemiei, subliniind că acestea au slujit şi nevoilor credincioşilor care nu au putut participa fizic la slujbe.

„În contextul pandemiei, platformele de socializare s-au dovedit a fi un mijloc misionar şi pastoral foarte util, întrucât o mare perioadă de timp credincioşii nu au putut participa fizic la slujbele Bisericii. Astfel, transmiterea slujbelor online a reprezentat o mângâiere sufletească, o sursă de pace şi bucurie mai ales că foarte mulţi oameni au suferit de singurătate, anxietate, nesiguranţa zilei de mâine, teama de îmbolnăvire şi de moarte”.

El a continuat: „Prin slujbele Bisericii difuzate online, perioada de însingurare şi nelinişte a fost transformată într-una de speranţă şi comuniune, credincioşii aşteptând cu multă responsabilitate şi încredere în Dumnezeu momentul participării liturgice reale, de care astăzi ne bucurăm”.

Ziua Mondială a Reţelelor de Socializare, serbată anual pe 30 iunie, este „un prilej de a-i felicita pe toţi cei care utilizează platformele sociale pentru promovarea cuvintelor şi faptelor bune ale oamenilor, nu pentru a genera conversaţii conflictuale şi ofensatoare”, a mai spus patriarhul Daniel.

„Prin urmare, să folosim cu discernământ şi responsabilitate reţelele de socializare în duhul solidarităţii, respectului şi iubirii de semeni, potrivit cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: «Nu faceţi nimic din duh de ceartă, nici din slavă deşartă, ci cu smerenie unul pe altul să-l socotească mai de cinste decât el însuşi. Să nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare şi ale altuia»”.

CNN: I-au pierdut pe cei dragi din cauza COVID. Apoi au avut din nou vești de la ei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here