Patru cetăţeni români au fost prinşi şi sunt anchetați penal de carabinieri pentru nerespectarea zonei de carantină din provincia Lodi. Ei au încălcat astfel dispoziţiile autorităţilor, care au interzis pe 23 februarie, printr-un decret guvernamental, ieşirea și intrarea din oraşele considerate cu risc major de infecţie cu coronavirus.

Potrivit publicaţiei “Il Cittadino”, carabinierii au identificat şapte persoane care au încălcat carantina: patru români, doi italieni şi un cetăţean marocan. Potrivit aceleaşi surse, unii din ei au încercat să iasă din zona roşie, alţii au încercat să intre.

Este vorba de SG, român de 33 de ani şi B.M., de 38 de ani, ambele persoane cu reşedinţa în Casalpusterlengo, la aceeași adresă, CSC, român de 46 de ani, rezident în Trezzo sull’Adda, care, deși avea autorizație de tranzit, a aplicat artificial un alt număr la vehiculul autorizat să tranziteze și CTM, un alt român de 43 de ani, rezident în Codogno.

Presa locală mai informează că doi dintre cei şapte au încercat să evite controlul poliţiştilor traversând un câmp pe jos.

În zona Codogno peste 150 de carabinieri asigură respectarea carantinei. Cei care nu respectă carantina riscă o amendă de circa 200 de euro sau chiar până la trei luni de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here