Pe calea ferată Oravița-Anina se va merge doar în weekend, anunță CFR

Pe calea ferată Oravița-Anina, una dintre cele mai pitorești din țară și o mare atracție turistică, trenurile vor mai circula doar în weekend.

CFR Călători anunţă că începând cu data de 25 septembrie 2019, vor interveni modificări în circulația trenurilor de pe ruta Oravița-Anina și retur ca urmare a numărului redus de călători din unele zile lucrătoare ale săptămânii.

Astfel, trenurile vor circula numai în zilele de vineri, sâmbătă și duminică

Totuși, agențiile de turism și grupurile organizate de cel puțin 30 de persoane care doresc să călătorească cu trenul pe această rută în celelalte zile ale săptămânii, își pot planifica călătoria cu cel puțin 15 zile înainte, a scris clubferoviar.ro

Un bilet pentru călătoria pe secția Oravița – Anina și retur costă 13,9 lei/sens (cuprinde și rezervarea locului). De asemenea, elevii și grupurile organizate beneficiază de reducere.

Cei 33 de km între Oravița și Anina sunt parcurși în aproximativ două ore.

Pe traseu sunt 14 tuneluri cu o lungime totală de 2.084 m și 10 viaducte.

Image result for oravita anina
sursa: CFR Călători

Calea ferată Oravița–Anina a fost inaugurată pe 15 decembrie 1863, fiind prima cale ferată montană și a patra construită de pe teritoriul actual al României. Aceasta a fost construită de austrieci între ani 1855 – 1863, pe când Banatul făcea parte din Imperiul Austro-Ungar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here