SUA recomandă persoanelor cu antecedente alergice să evite deocamdată vaccinarea

Sursa: Pixabay

Agenţia Americană a Medicamentului a anunţat joi că lucrează la modificări ale recomandărilor privind vaccinul de la Pfizer/BioNTech contra Covid-19, după apariţia de reacţii alergice la două persoane care au primit o doză în ţară, scrie News.ro, care citează AFP.

Unul dintre aceşti doi îngrijitori vaccinaţi în Alaska a avut o reacţie gravă sau „anafilactică”, necesitând spitalizare. 

„Aceste persoane au fost tratate corespunzător şi din fericire sunt vindecate sau pe cale de vindecare”, a declarat Doran Fink, de la Biroul de vaccinuri al Agenţiei Americane a Medicamentului, în timpul unei reuniuni a Comitetului consultativ pentru autorizarea unui alt vaccin, cel de la Moderna. 

Autorităţile americane se află în legătură cu autorităţile britanice, care folosesc şi vaccinul Pfizer, cu scopul de la înţelege mai bine aceste cazuri. 

„Toate datele actuale continuă să justifice fără noi restricţii” vaccinul Pfizer, dar aceste cazuri „subliniază nevoia de a rămâne vigilenţi în timpul primei faze a campaniei de vaccinare”, a afirmat Doran Fink.              

Pentru aceasta, „Agenţia Americană a Medicamentului colaborează cu Pfizer pentru a continua modificările recomandărilor şi informaţiile de prescriere ale vaccinului, cu scopul de a atrage atenţia asupra directivelor CDC (Centrul de control şi prevenire a bolilor) privind urmărirea post-vaccinare şi gestionarea reacţiilor alergice imediate”, a explicat el.             

Aceste modificări vor include avertismentul deja în vigoare pentru persoanele care au antecedente alergice la produsele conţinute de vaccin, să evite vaccinarea pentru moment. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here