Pe unde ar putea invada rușii România. Un fost comandant al trupelor SUA în Europa analizează posibilele rute

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În cazul în care Rusia ar decide invadarea României, lucrurile nu arată strălucit, notează panorama.ro. Ajutorul din partea NATO ar veni cu mare întârziere din pricina infrastructurii precare de pe căile rutiere, feroviare sau fluviale. Generalul american în rezervă Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa și un cunoscător al regiunii Mării Negre, a realizat un raport privind posibilele scenarii ale unui război declanșat de Rusia contra puterilor NATO.

Raportul a fost întocmit de un grup de experți militari de la organizația americană CEPA, coordonat de generalul american.

Scenariul unui atac al Rusiei asupra NATO prin România nu poate fi ignorat, în condițiile în care, la mai puțin de 500 de km în linie dreaptă de țara noastră, în Peninsula Crimeea, Moscova și-a poziționat zeci de mii de trupe și echipamente militare grele, dominând Marea Neagră. În plus, din punct de vedere strategic, dacă Rusia ar ataca România, ar ține în șah Europa pe două direcții – sudul și Balcanii, dar și centrul.

*”Poarta Focșanilor” sau gurile Dunării

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here