Republica Moldova, Ucraina, Letonia și Lituania ar urma să dispară, anunță un senator rus. Care ar fi cauza

Senatorul rus, Alexei Pușkov prognozează o dispariție a Ucrainei, Republicii Moldova, Letoniei și Lituaniei, din cauza unei pierderi masive a populației. Potrivit oficialului de la Moscova, depopularea masivă prin plecarea cetățenilor în străinătate este o trăsătură comună specifică Ucrainei, Republicii Moldova, Letoniei și Lituaniei, scrie realitatea.md.

„În cazul republicilor baltice, depopularea este o consecință a dezvoltării acestor state din ultimii 30 de ani”, a scris Pușkov pe canalul său de Telegram.

Potrivit oficialului rus, citat de Ria Novosti, depopularea Ucrainei are loc ca urmare a loviturii de stat din 2014. Sursa citată mai scrie că în Ucraina, la începutul anilor ’90 erau peste 50 de milioane de cetățeni, iar potrivit datelor din 2021, populația țării a scăzut până la 41,3 milioane de oameni, relatează Realitatea.md

Ria Novosti scrie că după destrămarea Uniunii Sovietice, Ucraina se confruntă cu o criză demografică, fenomen care s-a acutizat în ultima perioadă, o parte dintre ucraineni alegând să plece în Occident sau în Rusia. Situația îngrijorătoare este împărtășită de politicienii și reprezentanții societății civile din Ucraina. Ex-premierul ucrainean, Nicolai Azarov menționa anterior că, din momentul proclamării Independenței, Ucraina pierde sute de mii de cetățeni anual.

Potrivit statisticilor, prezentate de presa rusă, în perioada 2011-2020 din Ucraina au plecat definitiv peste 2,6 milioane de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here